Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '21 Yildir Gece Gündüz Demeden Tüm Türkiye'ye Askla Hizmet Ediyoruz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 21 yildir gece gündüz demeden tüm Türkiye’ye askla hizmet ettiklerini söyledi. Konya’nin Karapinar ilçesinde yapilan Avrupa’nin ve Türkiye’nin en büyük günes enerji santralinin açilisini yapan Erdogan, "Yalan rüzgarlariyla elektrik üreteceklerini sananlar Karapinar’a gelip bu tesisi gördügünde yüzleri umarim biraz kizarir” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '21 Yildir Gece Gündüz Demeden Tüm Türkiye'ye Askla Hizmet Ediyoruz'


"21 yildir gece gündüz demeden tüm Türkiye’ye askla hizmet ediyoruz"

“Bu sandiklari 14 Mayis’ta patlatacagimizdan hiç süphem yok” diyen Cumhurbaskani Erdogan, “Hepimiz bu dünyada faniyiz. Ne olacagimizi, ne ile imtihan olacagimizi kimse bilmiyor. Bakalim hangimiz daha isabetli bir imtihanda bulunacagiz. Milletimize askla hizmet etmek bizim amacimiz. Nerede nasil ölecegimiz belli degil, ne makam ne de koltuk pesindeyiz. Biz bu millete efendi olmaya degil hizmetkar olmaya geldik. Bizim tek bir gayemiz vardir o da sizlerin hayir duasini almaktir. 21 yildir gece gündüz demeden tüm Türkiye’ye askla hizmet ediyoruz. Konya’ya 168 milyar liralik kamu yatirimi yaptik. 2’si devlet 4 yeni üniversite kazandirdik. 28 bin kapasiteli yüksekögrenim yurt binalari açtik. 114 adet spor tesisi, sosyal yardimda 8,5 milyarlik kaynak aktardik. 34 hastane olmak üzere 108 saglik binasi yaptik. Çevre ve sehircilikte 28 bin 180 konut projesini hayata geçirdik. Simdi de ilk evim ile 7 bin 655 konut daha yapiyoruz. Ilk is yerimle esnafimiz için 500 is yeri yapiyoruz. Arsalar veriyoruz. 18 millet bahçesi projemizden 10’unu tamamladik. Kalanlarin yapimi sürüyor. Ankara-Konya, Konya-Karaman yüksek hizli tren hatlarini hizmete açtik. Konyaray hizmetimiz ile ilgili çalismalar sürüyor. Havalimanina yillik 3 milyon yolcu kapasiteli terminal binasi yaptik. 25 baraj, 2 içme suyu, 41 gölet, 6 yer alti depolama tesisi yaptik" seklinde konustu.



“Yalan rüzgarlariyla elektrik üreteceklerini sananlar Karapinar’a gelip bu tesisi gördügünde yüzleri umarim biraz kizarir”

Cumhurbaskani Erdogan, 6 milyar lirayi bulan hizmet ve projenin açilisini yaptiklarini belirterek, “Karapinar’da 20 bin dönümlük alanda kurulan günes enerjisi santrali, 2 milyon kisinin elektrik ihtiyacini karsilayacak. Avrupa’nin en büyük enerji santrali unvanina sahiptir. Birileri günesten niçin enerji üretilmiyor diyerek yine cehaletini sergiliyor. Yalan rüzgarlariyla elektrik üreteceklerini sananlar Karapinar’a gelip bu tesisi gördügünde yüzleri umarim biraz kizarir” diye konustu.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Avrupa’nin ve Türkiye’nin en büyük günes enerji santrali olan Karapinar Günes Enerji Santrali’nin açilisi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez’e canli baglanti yaparak açilisi gerçeklestirdi. Daha sonra Savunma Sanayi Baskanligi projesiyle MPG firmasi tarafindan üretilen 8x8 zirhli kurtarici araçlarin Kara Kuvvetleri Komutanligi’na teslimi için Konya Organize Sanayi Bölgesine baglanti yapildi. Burada Savunma Sanayi Baskani Ismail Demir, teslim belgesini Kara Kuvvetleri Komutanligi temsilcisine verdi.

Son canli baglanti ise Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimi gerçeklestirilen Sultan Abdülhamid Han Caddesi’nin açilisi için Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile yapildi. Cumhurbaskani Erdogan, cadde hakkinda bilgiler alarak açilisi gerçeklestirdi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan beraberindeki protokol mensuplari ile birlikte Konya’da yapimi tamamlanan diger tüm tesislerin açilis kurdelesini kesti. Açilisin ardindan AK Parti Konya Milletvekili adaylari meydani dolduran kalabaliga tanitildi.

Toplu açilis törenine, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, protokol mensuplari, milletvekilleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA