Amasya'nin Son Kasetçisi, Tarih Olan Kasetlere Gözü Gibi Bakiyor

Amasya’nin Suluova ilçesinde yasayan Ahmet Özer, 50 yili askin süredir kasetçilik yapiyor. Türkiye’de 1970’li ve 1980’li yillara damga vurup kasetleri binlerce satan sanatçilarin artik tarih olan kasetlerine gözü gibi bakiyor.

Amasya'nin Son Kasetçisi, Tarih Olan Kasetlere Gözü Gibi Bakiyor
Yüzlerce sanatçiya ait kaset ve plagi is yerinde bulunduran 68 yasindaki Özer, bu meslegin kentteki son temsilcisi olarak buruk bir sevinç ve gurur yasiyor. Elindeki özel albümlerin sanatçilarda bile bulunamayacagini iddia eden kasetçi, ‘milyonlar bile verseler satmam’ diyor.

Bölgede kendisinden baska kasetçinin kalmadigini anlatan evli ve 2 çocuk babasi Özer, “Bugünlere geldik. Ama sektör öldü. Kaset sektörü 2011 yilinda bitti. Daha sonra CD’ye geçtik. O da bitmek üzere. Baska meslegim olmadigi için bu isi yürütmeye çalisiyorum” dedi.

Teknolojideki gelismelerle birlikte müzik piyasasinda kasetler yerini CD, flas bellek ve son dönemde dijital platformlara biraktigina isaret eden Özer, “Kaset çikmadan önce reklamini yapardik. Insanlar o kaseti almak için kaset kalmaz diye günler öncesinden gelir parasini verirlerdi” diye konustu.



“Bu albüm Ibrahim Tatlises’te bile yoktur”

Bir döneme damga vuran sanatçilara ait albümleri de koleksiyonunda bulunduran Özer, “Bu albüm Ibrahim Tatlises’te de yoktur. Bedia Akartürk’te de yoktur. Ali Seven de de yoktur. Sadece bende var. Ama bunlari satmiyorum. Milyonlar da verseler, vermem. Bende sonra ne olur bilmiyorum. Biz uzatmalari oynuyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA