Aksener Açiklamasi '2 Yil Içerisinde Tüm Suriyelileri Ülkelerine Geri Gönderecegiz'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, 2 yil içerisinde tüm Suriyelileri ülkelerine geri göndereceklerini söyledi.

Aksener Açiklamasi '2 Yil Içerisinde Tüm Suriyelileri Ülkelerine Geri Gönderecegiz'
IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Sivas’ta düzenledigi mitingde partililerine seslendi. Aksener konusmasinda, "Ben Içisleri Bakanligi yapmis birisiyim. Türkiye’nin en derin sinir ötesi harekatinin altinda imzasi bulunan birisiyim. Bu devlet PKK’nin, DHKP-C’nin ölüm listelerinde oldugum için benim talimatimla degil, devletin talimatiyla, serefli Türk polisleri tarafindan korunan bir insanim. Eger ben PKK’liysam tutuklayin ulan beni, neden serefli Türk polislerine beni korutuyorsunuz. Bu ciddiyetsizlik demektir" dedi.



LGBT elestirilerine cevap verdi

Aksener, millet ittifakinin gelmesi halinde LGBT’nin önünü açacaklari iddialarina cevaben, “Adam çikmis agzindan sürekli su çikiyor, LGBT. Eger biz iktidar olursak erkek erkege evliligi serbest birakacakmisiz. Onca sey içinde akla gelen bu. Daha vahimi onla da yetinmedi, meger erkekler hayvanlarla da evlenecekmis onu da serbest birakacakmisiz. Ya böyle bir fantezi olur mu oglum. Ben tüm psikiyatrlari bu arkadasi muayene etmeye davet ediyorum. Bir baska kisi de dedi ki biz kazanirsak FETÖ kazanacakmis. 8 sene meclis yönetti. Onun o FETÖ sevini, civik, insanin içini kaldiran konusmalarini bir duysaniz. ‘Hoca efendi hazretleri’ seklinde konusan o böyle muhlis sesli, bazen CHP, bazen MHP’den itirazlar olurdu birden asker gibi ziplar hakaret ederdi. Simdi biz kazanirsak FETÖ kazanmis olacakmis. Hadi oradan be civik adamlar" dedi.



“2 yil içinde tüm Suriyeliler geri gönderilecek”

Aksener, konusmasinda 2 yil içerisinde tüm Suriyelerin geri gönderileceginin altini çizerek, “Sivas en az Suriyeli olan sehirlerimizden birisi ama Suriyeli veya bir baska yerden gelen siginmacilar açisindan soru su? Biz Beser Esat ile niye kavga ettik. Sonuç, 6-8-10 milyon denilen Suriyelinin ülkemize gelisi Türkiye’nin bir hendek olusu. 2 yil içerisinde tüm Suriyelileri ülkelerine geri gönderecegiz. Amma velakin biz bu kavgalari etmemis olsaydik 7 trilyon dolar bir kazancimiz olacakti. Biz 7 trilyon dolari attik bir kenara Beser Esad ile kavga ettik" seklinde konustu.

Kaynak: İHA