'Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var Projesi, Dünya Çiftçi Haftasi'nda Düzenlenen Protokol Ile Yenilendi

Ardahan’da küçükbas hayvanciligi desteklemek amaciyla 2020 yilinda hayata geçirilen “Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var” projesi bu yil ‘Dünya Çiftçi Haftasi’nda Vali Hüseyin Öner ve diger yetkililerin imzaladigi protokol ile yenilendi.

'Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var Projesi, Dünya Çiftçi Haftasi'nda Düzenlenen Protokol Ile Yenilendi
Tarim ve Orman Bakanligi ile Ziraat Bankasi is birliginde, küçükbas hayvanciligi desteklemek amaciyla hayata geçirilen “Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var Projesi’nin Ardahan’da bu yilda sürdürülmesi amaciyla Vali Hüseyin Öner’in katilimiyla protokol yenilendi. Vali Öner, Tarim ve Orman Müdürlügü ve Ziraat Bankasi arasinda yapilan protokol imza töreninde konusan Vali Hüseyin Öner, geçtigimiz yillarda hayata geçirilen projenin bölge küçükbas hayvanciligina önemli bir ivme kazandirdigini belirterek, yeni dönemde de projenin gelistirilerek uygulanmaya devam edecegini söyledi.



Bu yil Dünya Çiftçi Haftasinda protokolümüzü yenileyerek üretime katki saglayan üreticilerimize destegimizi sürdürecegiz diyen Vali Öner, sunlari kaydetti; ’’Bugün, bölgemiz tarim ve hayvanciligina önemli katkilari olacagina yürekten inandigimiz, Tarim ve Orman Bakanligimizin “Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var Projesi” kapsaminda Ziraat Bankasi ile üçüncü kez protokol imzaliyoruz. 2020 yilinda ilk kez uyguladigimiz ve oldukça verim elde ettigimiz bu projeyle; bugüne dek ilimiz genelinde 115 yetistiricimize toplamda 18 milyon TL hayvan alim kredisi saglanmis, bu kredi finansmani ile yetistiricilerimiz 11 bin 500 adet küçükbas hayvan alimi yapmistir. Bu yilda üreticilerimizin yatirim ve isletme dahil kullanabilecekleri limit 250 bin TL’ye çikarilmis olup, yatirim kredilerinde azami 84 ay, isletme kredilerinde ise azami 18 aya kadar vade belirlenecektir. Ilimizde faaliyet gösteren Küçükbas Hayvancilik Isletmelerine saglanan Tarimsal Kredi ile Isletme kapasitelerinin arttirilmasinin yaninda, yine Valiligimiz Tarim ve Orman Il Müdürlügünün belirledigi ‘mor karaman’, ‘ak karaman’, ‘hemsin’ ve ‘tus’ irklarinda küçükbaslarin yurt içinde dogmus 6 ila 24 aylik disi küçükbaslar alinacak ve TARSIM sigorta islemleri de yapilarak hayvancilik bilgi sistemine kayit edilecektir. Bu protokol ile sartlari tutan üreticilerimiz, 1 yil boyunca daha kredilerden faydalanacaktir. Ben, projenin hayirli olmasini diliyor, üreticilerimize, bölge hayvanciligina katkilar saglamasini temenni ediyorum.”

Vali Öner ayrica, projeden faydalanmak isteyen vatandaslarin detayli bilgi için, Tarim ve Orman Müdürlügü ile Ardahan Ziraat Bankasi Sube Müdürlüklerinden destek alabilecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA