Kahramanmaras'ta 19 Yildir Bir Yatak Hayati Oldu, Depremden Sonra Evden Bile Çikamadi

Kahramanmaras’ta 19 yil önce geçirdigi trafik kazasinin ardindan boyundan asagisi felç kalan ve doktorlarin 2 yil ömür biçmesine ragmen yasamini sürdüren Ali Konuk (43), 6 Subat tarihinde meydana gelen depreme evinde yakalandi. Konuk depremde , “Ben evden sag çikacagimi zannetmiyordum, ölümü hiç bu kadar hissetmedim. Omurilik felcinden ölmedim depremden ölecegim dedim” diye düsündügü belirtti.

Kahramanmaras'ta 19 Yildir Bir Yatak Hayati Oldu, Depremden Sonra Evden Bile Çikamadi
Onikisubat ilçesi Istiklal Mahallesindeki yaklasik 40 yil önce yapilan binada annesi ve kardesi ile beraber yasayan Konuk, 13 Temmuz 2004 tarihinde 24 yasindayken trafik kazasi geçirdi. Konuk, C4 ve C5 omurlarinda kirik, sinirlerde kesik nedeni ve bilinçsiz ilk yardim sonucu omurilik felci ile yataga mahkum oldu. Teknoloji ile hayata yeniden tutunup yasamini sürdüren Konuk, Kahramanmaras merkezli 6 Subat 04.17’de meydana gelen depremi yasadiklari binada yakalandi.

Yasadigi korku dolu anlari anlatan Ali Konuk, “2004 yilinda trafik kazasi geçirdim. Boynumdan asagisi felç. Omurilik felciyim. Deprem günü de yatiyordum. O gece indirilemedim yagmur, kar ve soguk. Sabahi bekledim. Sabah 10.30’da evden çikarildim. Herkes kendisini kurtarma pesindeydi. Hemen yanimizdaki taziye evine aldilar. Ilk gün burada kaldik ve 3 hafta Ordu’ya gittik sag olsunlar misafir ettiler. Sonra tekrar sehrimize geldik” dedi.



"Omurilik felcinden ölmedim, depremden ölecegim dedim"

Annesi ile taziye evinde kaldigini ancak kiralik ev aradiklarini ifade eden Konuk, “Tüm Kahramanmaraslilar gibi ev ariyoruz. Ya çok fahis fiyatlar var, ya da orta hasarli evi makyajlamis evi kiraya veriyor. Türkiye’nin her yerinden destekler geldi bizi davet ettiler. Onlara çok çok tesekkür ediyorum. Ama yine de insan dogdugu topraklari birakamiyor. Bilindigi üzere engelliler haftasindayiz ve ben sesimi duyuran bir engelliyim” seklinde konustu.

Depremde yasadigi anlari anlatan Konuk, “Omurilik felcinden ölmedim, depremden ölecegim dedim. Duvara bakiyorum tablo gidip geliyor. Annem ve kardesime siz asagi inin dedim. Kardesim yatagin kenarini kaldirdi ve asagi indiler. Telefon hatlari ve elektrik yoktu. Ben simdi yikilir diyordum. Hatta kiris ne zaman inecek diyordum. Itfaiye araçlari geçtikçe bina da sallaniyordu. Ben sag çikacagimi tahmin etmiyordum ”ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA