Devlet Demiryollarindan Vatandaslara Ilaçlama Uyarisi

Devlet Demiryollari Isletmesi Genel Müdürlügü, 15-31 Mayis tarihleri arasinda Çadirkaya-Süngütasi istasyonlari arasinda otla mücadele çerçevesinde ilaçlama yapilacagindan vatandaslari dikkatli olmalari konusunda uyardi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) Genel Müdürlügünce, Kars, Erzurum ve Erzincan demir yolu hat ve istasyonlarinda, otla mücadele çerçevesinde 15-31 Mayis tarihlerinde ilaçlama yapilacagi belirtildi.

Konuyla ilgili yapilan yazili açiklamada, “Otla mücadelede kullanilan ilaçlar, insan ve hayvan sagligini etkileyici özellik tasiyor. Bu nedenle demiryolu güzergahi ve yakinindaki arazilerde, ilaçlama tarihlerinden itibaren 10 gün boyunca vatandaslarin ilaçlama yapilan sahaya yaklasmamalari gerekiyor. Ayrica belirtilen yerlerde vatandaslarin, hayvanlarini otlatmamalari, ot hasadi yapmamalari önem tasiyor” denildi.

Açiklamada su ifadelere yer verildi:

“15.05.2023-31.05.2023 tarihleri arasinda; Çadirkaya - Süngütasi güzergahi gar, Istasyon ve saydingleri arasinda otla mücadele çerçevesinde ilaçlama yapilacaktir. Mücadelede kullanilan ilaçlar, insan ve hayvan sagligini etkileyici özellik tasimasi sebebiyle tehlike olusturmaktadir. Belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonlarin çevresinde vatandaslarin dikkatli olmalari gerekmektedir. Demiryolu güzergâhi ve yakinindaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden Itibaren on gün boyunca; vatandaslarin -ilaçlama yapilan sahaya yaklasmamalari, belirtilen yerlerde hayvanlarini otlatmamalari, ot hasadi ve aracililik faaliyetlerinde bulunmamalari önemle duyurulur.”

“Ilaçlama tarihleri ve güzergahi”

15.05.2023-31.05.2023 tarihleri arasi Çadirkaya - Süngütasi (Erzincan - Erzurum - Kars il sinirlari) gar ve istasyonlari arasinda otla mücadele çerçevesinde ilaçlama yapilacaktir.
Kaynak: İHA