Hatay'da, Defne Ve Antakya Devlet Hastanesi'nde Sona Gelindi

6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerin en büyük yikimi yaptigi Hatay’da, yapimina baslanan 300 yatakli Defne Devlet Hastanesi’nin insaati devam ediyor.

Hatay'da, Defne Ve Antakya Devlet Hastanesi'nde Sona Gelindi
Defne ilçesi Bostancik Mahallesi’nde 24 Mart’ta temeli atilan hastane Defnet Devlet Hastanesi insaatinda çalismalar 49. günde tüm hiziyla devam ediyor. Çok sayida personelin 3 vardiya seklinde çalistigi hastanede hummali bir çalisma yürütülüyor. Tabelasi asilan hastanenin içine tüm gerekli saglik cihazlari ve mobilyalar da yerlestirildi. Açilmasina 11 gün kala hastanenin içindeki son durum yakindan görüntülendi. Tüm branslarda hizmet verecek 300 yatakli hastanede, 80 yogun bakim yatagi ve 12 ameliyathane yer alacak.

"Antakya Devlet Hastanesi de yükseliyor"

Öte yandan, 22 bin metrekare oturum alani üzerinde yaklasik 54 bin metrekare kapali alana sahip 400 yatak kapasiteli Antakya Hastanesinde çelik konstrüksiyonlarin ikinci kati yükseliyor. 80 yogun bakim yatagi, 12 ameliyathane, onkoloji merkezi, kalp ve damar hastaliklari merkezi gibi ileri tedavi hizmetlerinin bulundugu üçüncü basamak niteliginde hastanenin kisa sürede açilmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA