Bahçeli Açiklamasi 'Terör Örgütlerinin Adayi Kiliçdaroglu Felaketin Mümessilidir'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bahçeli, "Türk bayragina, Türk vatanina, Türk milletine, milli ve manevi degerlere düsman olan terör örgütlerinin adayi Kiliçdaroglu felaketin mümessilidir" dedi.

Bahçeli Açiklamasi 'Terör Örgütlerinin Adayi Kiliçdaroglu Felaketin Mümessilidir'


Tokat’a miting düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bahçeli, "’Terörist Demirtas’i serbest birakacagim’ diyen bir Cumhurbaskani adayi amaci terörle mücadele degil, terörle müzakere ve mütarekeden baska hiçbir sey yapmaz, yapamaz. Ihanet odagi HDP/PKK’nin destegiyle adaylik pozu veren Kiliçdaroglu özerklik emellerinin, bölücü hedeflerin ümididir. Türk bayragina, Türk vatanina, Türk milletine, milli ve manevi degerlere düsman olan terör örgütlerinin adayi Kiliçdaroglu felaketin mümessilidir. Inancim odur ki, Tokat bu sahsa yüz vermeyecektir. Bayraksizlari güldürmeyecektir" dedi.



“Türkiye’de rejimin adi Cumhuriyet’tir, hükümet sisteminin adi da Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’dir”

Devlet Bahçeli, “Anadolu topraklarindaki varligimizin son 100 yillik dönemi Cumhuriyet yönetimi altinda geçmistir. Cumhuriyet rejimi, demokrasi sistemi ile devlet sekli demektir. Cumhuriyet’in mümeyyiz vasfi millet egemenligine dayanmasi, demokrasiyi sistem olarak benimsemesidir. Rejim ile hükümet sistemi arasindaki farki çarpitmak için kara propaganda yapanlar, özellikle Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’ni devamli surette hedef tahtasina koymuslardir. ’Rejim degisti’ diyerek yaygara koparanlar iflah olmaz bir yalanciliga, inkar edilemez bir önyargi hastaligina yakalanan gafillerdir. Halbuki gerçekte yegane degisen yönetim sistemidir, bu da cumhurun Cumhuriyetle kenetlenip kucaklasmasiyla basarilmistir. Rejim baska, hükümet ve yönetim sistemi baskadir. Türkiye’de rejimin adi Cumhuriyet’tir, hükümet sisteminin adi da Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’dir. Bu ikisini birbirine karistiranlarin zihinleri fukara oldugu için akillari da ukaladir. 20’inci yüzyilin ilk çeyreginde Cumhuriyet rejimini kuran büyük Türk milleti, 21’inci yüzyilin ilk çeyreginde de milli ve tarihi emanetlerle uyumlu Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’ne geçmistir. Cumhuriyetle Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi olagan disi sartlarda milletimizin hakli ve mesru iradesiyle tecelli etmistir. Ikisi de milli bekanin, milli özlemlerin, milli hedeflerin icra ve ihata azmiyle perçinlenmistir. Cumhuriyet’in ardinda Çanakkale Zaferi’nin heybeti, Milli Mücadele’nin hasmeti varken; Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin ardinda 15 Temmuz ihanet ve isgal hevesine karsi milletin kahramanca direnisi bulunmaktadir. Samimiyetle tutan, safiyetle oksayan müsfik ellerin degerini bilmeyenler, tekme üstüne tekme atan menfur ayaklara kapanmaktan özel haz alan teslimiyetçi sarlatanlardir” diye konustu.



“Kiliçdaroglu felaketin mümessilidir”

Bahçeli, sunlari kaydetti: “Bu sarlatanlar kulübünün Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu’dur. Bu teslimiyetçi sarlatanlar her devirde farkli farkli isim, unvan ve kilikta ortaya çiksalar da, hamt olsun emellerine hiçbir zaman muvaffak olamamislar, bundan sonra da olamayacaklardir. Cumhuriyet’e karsi çikanlar manda ve himaye hayranlariydi. Cumhuriyet’e karsi gelenler zulme boyun egenler, bizden bir sey olmaz diyen korkaklardi. Bugün ise Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’ne itiraz edip muglak ve muamma olan güçlendirilmis Parlamenter Sistem pesinde kosanlar, 15 Temmuz’un rövansini almak için hazirda bekleyen, FETÖ’nün ve PKK’nin dümen suyuna giren yozlasmis siyasi partilerdir. Bunlarin sadece siyasetleri degil, vicdanlari da sömürgelesmistir. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi yönetim sisteminde muazzam bir reform, devlet hayatinda muteber bir silkinis, sonumuzu hazirlamak isteyen hainlere ve muhasim çevrelere unutamayacaklari milli bir cevaptir. Cumhuriyet demokrasiyle çatisini örmüs, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi demokrasiyle taçlanmistir. Su aka aka yatagini bulmustur. Dökülen sehit kanlari heba edilmemistir. Sistem anarsisi çikarmak için güç birligi yapanlar, krize ve kaosa oynayanlar, kavga ve karisiklik çikarmak için firsat kollayanlar milletin iradesine tahammül edemeyen demokrasi muhalifleridir. Kiliçdaroglu Türkiye’de demokrasi olmadigini söylüyor. Gerçek demokrasiyi ve huzuru getireceklerini, Türkiye’yi baristiracagini iddia ediyor. Kiliçdaroglu yanina aldigi IYI Parti Baskani ve illerini birakip kaçak halde sagda solda nutuk atan malum belediye baskanlariyla birlikte terörle mücadele edeceklerini ileri sürüyor. ’Terörist Demirtas’i serbest birakacagim’ diyen bir Cumhurbaskani adayi terörle mücadele degil, terörle müzakere ve mütarekeden baska hiçbir sey yapmaz, yapamaz. Ihanet odagi HDP/PKK’nin destegiyle adaylik pozu veren Kiliçdaroglu özerklik emellerinin, bölücü hedeflerin ümididir. Türk bayragina, Türk vatanina, Türk milletine, milli ve manevi degerlere düsman olan terör örgütlerinin adayi Kiliçdaroglu felaketin mümessilidir. Inancim odur ki, Tokat bu sahsa yüz vermeyecektir. Bayraksizlari güldürmeyecektir. Cumhuriyet demokrasinin, demokrasi de Cumhuriyet’in güvencesi, bu iki degerin koruyucusu de aziz Türk milletidir. Karsimizdaki zillet cephesi Türkiye karsitidir.”
Kaynak: İHA