Van Sehir Hastanesinin Proje Çalismalarina Baslandi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Van ziyaretinde açikladigi ‘Sehir Hastanesi Projesi’nin detaylari belli olmaya basladi.

Van Sehir Hastanesinin Proje Çalismalarina Baslandi
Dogu Anadolu Bölgesi’nde yaklasik 3 milyon hastaya hizmet veren Van Egitim ve Arastirma Hastanesi yerleskesine 800 yatakli yeni bir hastane daha yapilmasi planlaniyor. Proje çalismalarina baslanan hastaneyle birlikte Van Egitim ve Arastirma Hastanesi tam kapasiteli bir sehir hastanesine dönüstürülecek. Sehir Hastanesi Projesi çerçevesinde onkoloji, fizik tedavi ve Van’da daha önce olmayan yüksek güvenlikli adli psikiyatri bölümlerini de kapsayacagi belirtiliyor.

“Yeni bir ‘Sehir Hastanesi Projesi’ Van’da gerçeklesiyor”

IHA muhabirine konusan Il Saglik Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Van ziyaretinde sehir hastanesi projesini açikladigini hatirlatti. Saglik Bakanligiyla yapilan koordinasyon sonucu projenin çalismalarina baslandigini ifade eden Il Müdürü Tosun, “800 yatakli hastane projesini ilimizin ihtiyaçlarini görerek Saglik Bakanligimiza ilettik. Onkoloji bölümü, fizik tedavi ve ilimizde olmayan yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanelerini de kapsayacak sekilde bu proje hayata geçiyor. Insallah en yakin zamanda proje çalismalarini tamamlanip Van iline bu hastaneyi kazandirmak istiyoruz. Hâlihazirda ilimizde bin 500 yatakli egitim ve arastirma hastanemiz var. Bu yeni hastaneyle beraber Van ilinin ikinci ve üçüncü basamak saglik hizmetlerini çok güçlü bir noktaya tasimis olacagiz” dedi.



“Büyük bir saglik kompleksi haline gelecek”

Planlanan yeni hastanenin Van Egitim ve Arastirma Hastanesinin yerleskesinde yapilacagini dile getiren Tosun, “Van Egitim ve Arastirma Hastanesi bir sehir hastanesi haline gelecek. Ilerleyen süreçlerde farkli yerlere hastane projelerimiz var. Ipekyolu ilçesine 150 yatakli hastane projemiz var. Diger taraftan Edremit ilçesine dis hastanesi projemiz var. Bunlarin proje asamasina geçildi ve su an projeleri çiziliyor. Insallah yakin zamanda onlarin da temellerini atacagiz. Bu vesileyle Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere Saglik Bakanimiz Fahrettin Koca, Valimiz Ozan Balci ve Van milletvekillerimize desteklerinden dolayi tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA