Sahte Polis Ev Hanimlarini 2 Milyon 250 Bin Lira Dolandirdi

Bagcilar’da telefonla aradigi iki ev hanimina kendisini polis olarak tanitip 2 milyon 250 bin liralik ziynet esyasini alan dolandirici Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi ekiplerince yakalandi. Süphelinin yapilan üst aramasinda 250 bin liralik ziynet esyasi ele geçirildi.

Sahte Polis Ev Hanimlarini 2 Milyon 250 Bin Lira Dolandirdi
Bagcilar’da 37 yasindaki ev hanimi P.B.’yi arayan ve kendisini polis olarak tanitip ‘adiniz FETÖ’ye karisti biz süphelilere yönelik operasyon yapacagiz o zamana kadar evinizdeki ziynet esyalarini bizim teslim almamiz gerekiyor’ dedi.

Telefondaki kisinin söylediklerine inanan kadin evindeki tüm ziynet esyasini toparlayip bir çantaya koydu. Ardindan dolandiricinin yönlendirmesiyle gelen kisiye içerisine 2 milyon liralik ziynet esyasi bulunan çantayi teslim etti. Bir süre sonra dolandirildigini anlayan kadin hemen durumu polise bildirdi. Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro ekipleri konuyla ilgili çalisma baslatti.

Üzerinden 250 bin liralik altin çikti

Yapilan çalismalar sonrasinda kamera görüntülerinden süpheli Vedat D.’nin kimligi tespit edildi. Esenler’de saklandigi adreste gözaltina alinan süpheli Vedat D.’nin yapilan üst aramasinda 250 bin liralik ziynet esyasi bulundu. Dolandiricilik Büro ekipleri o ziynet esyalarinin da bir süre önce yine ayni yöntemle dolandirilan ev hanimi S.E.’ye (66) ait oldugunu tespit etti. 2 ev hanimini 2 milyon 250 bin liralik dolandiran süpheli Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligindeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Süphelinin daha önceden 4 ayri suç kaydinin oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA