'Paravan Operasyonu' Ile 157 Milyon 816 Bin Lira Vurgun Yapan Çete Çökertildi

Diyarbakir Emniyeti, TOGG ve deprem kredisi gibi birçok kredi vaadiyle 30 bankada 157 milyon 816 bin lira islem hacmi olan çeteyi 3 aylik takip sonucunda “paravan operasyonu” ile çökertti.

'Paravan Operasyonu' Ile 157 Milyon 816 Bin Lira Vurgun Yapan Çete Çökertildi
Alinan bilgilere göre, Diyarbakir Emniyeti dolandiricilik sebekesine yönelik 3 aylik takip sonucunda Istanbul, Ankara ve Diyarbakir’da çok sayida dolandiricilik olayi gerçeklestiren 25 süpheliyi es zamanli operasyonla gözaltina alarak Diyarbakir Asayis Sube Müdürlügüne getirdi.

Çete, internetten faizsiz kredi, kolay kredi, hazir kredi, deprem kredisi adi altinda tanitimlar yaparak magdurlari kandirdi. Internetten form dolduran magdurlar, sözde banka çagri merkezi tarafindan aranarak kredi onay bahanesiyle sifre ve bilgileri alinarak banka hesaplarindan paralari çekildigi belirlendi.

Süphelilerin evlerinde yapilan aramalarda; 8 pos cihazi, 17 cep telefonu, 1 uzun namlulu silah, çok miktarda döviz ve nakit para bulundu. Çete üyeleri, 8 ayri paravan sirket kurarak pos makinelerini bu sirketler adina bankalardan aldigi ortaya çikti.

Dolandiricilik çetesi, farkli illerde otellerde toplantilar yaparak sahte hat temini, üzerine sirket kurulacak sahislarin iknasi, magdurlarla konusacak çagri merkezi çalisanlarinin diksiyon egitimi ve brifingler verdi.

Çete, suflör lakapli liderin yakalanmasiyla çökertilirken, organizasyonu kendisinin talimatlandirdigi belirlendi. Organizasyon; muhasebe, alo kredi departmani, insan kaynaklari, data grubu, müsteri hizmetleri, konsept kurgu danismani ve bilgi islem seklinde yürütüldü.

Süphelilerin hesaplarindaki toplam islem hacminin 157 milyon 816 bin 232 lira oldugu tespit edildi. Kredi vaadiyle dolandiricilik yapan 25 sahis, 4 günlük gözalti süresinin ardindan mahkemeye sevk edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA