Kocasinan, Türkoglu'nda Her Gün Bin Kisiye Iftar Yemegi Ile 16 Bin Sicak Ekmek Dagitiyor

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Kardes belediye’ Türkoglu’nu ziyaret edip, depremzedelere iase dagitti ve iftarini onlarla birlikte açti. Her gün bin kisiye iftar yemegi ile 16 bin sicak ekmek dagitarak, depremzedelerin hem duasini alan hem de gönüllerini fetheden Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi’nin her zaman yanlarinda oldugunu ve son yaralar sarilana kadar deprem bölgelerinde çalismalara devam edeceklerini vurguladi.

Kocasinan, Türkoglu'nda Her Gün Bin Kisiye Iftar Yemegi Ile 16 Bin Sicak Ekmek Dagitiyor
Kahramanmaras’i ziyaret edip, ‘Kardes belediye’ Türkoglu’nda Kocasinan Belediyesi’nin her aksam vermis oldugu iftar programina katilan Baskan Çolakbayrakdar, iftar öncesi Kayseri’de elleriyle hazirladigi iase paketlerini AFAD tarafindan kurulan çadirlari ziyaret ederek, depremzedelere dagitti.

Çadirlarina davet eden vatandaslara ‘Geçmis olsun’ dileginde bulunup, onlari dinleyen Baskan Çolakbayrakdar, büyüklerin hem duasini aldi hem de gönüllerini fethetti. Özellikle çocuklarin yogun ilgisiyle karsilasan Baskan Çolakbayrakdar, onlara da çesitli hediyeler verdi. Ardindan Kocasinan Belediyesi’nin Kayseri’deki depremzedelere hizmet veren Sosyal Market’i, ‘Kardes belediye’ Türkoglu’nda da açan Baskan Çolakbayrakdar; “Depremin ilk saatlerinden itibaren deprem bölgelerinde çalismalarimiz tüm hiziyla devam ediyor. Bunlardan biri olan ve Kayseri’de depremzede kardeslerimize hizmet veren Sosyal Market’imizi, ‘Kardes belediye’ Türkoglu’nda açtik. Bu noktada emegi geçen bütün Kayserili hemsehrilerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Sonrasinda ise masalari dolasarak, vatandaslarla sohbet eden Baskan Çolakbayrakdar, kazanlarin basina geçip, iftar yemeklerini hazirladi. Burada bir açiklama da bulunan Baskan Çolakbayrakdar; “Iftar programinda Kahramanmaras Türkoglu’ndaki kardeslerimizle bir aradayiz. Depremin ilk saatlerinden itibaren elimizdeki imkânlarla Kahramanmaras, Malatya, Osmaniye, Adiyaman, Gaziantep gibi deprem bölgelerindeki kardeslerimizin yardimlarina kostuk ve kosmaya da devam ediyoruz. Türkoglu’nda ise her gün vermis oldugumuz 3 ögün yemegi, Ramazan Ayi dolayisiyla iftar ve sahur seklinde dagitiyoruz. Buradaki kardeslerimize her gün yaklasik bin kisiye iftar hazirliyoruz. Iftar programlarimizda Kayserili is adamlarimizin ve hayirseverlerimizin destekleri var. Hepsine ayri ayri tesekkür ediyor, sükranlarimi sunuyorum. Buradaki yaralar sarilincaya kadar, biz burada olmaya devam edecegiz. Insallah bu süreci birlikte atlatacagiz. Tüm gücümüzle depremzede kardeslerimizin yanindayiz. Yaralarin en hizli sekilde sarilmasi için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi. Konusmanin ardindan Baskan Çolakbayrakdar, ezanin okunmasiyla depremzedelerle birlikte orucunu açti.

Türkoglu ziyaretinde Baskan Çolakbayrakdar’a, AK Parti Kocasinan Ilçe Baskani Selçuk Melekoglu, Kocasinan meclis üyesi, baskan yardimcilari ve ilgili müdürler eslik etti.
Kaynak: İHA