Hayvansever Oda Baskani Sokak Canlari Için Ticari Araci Ambulansa Çevirdi

Diyarbakir Sarraflar ve Kuyumcular Odasi (DIKO) Baskani Mehmet Yüksel öncülügünde “sokak canlari ambulansi” hizmete alindi.

Hayvansever Oda Baskani Sokak Canlari Için Ticari Araci Ambulansa Çevirdi
Diyarbakir’da, "sokak canlari ambulansi" hizmetiyle bir ilke imza atan Diyarbakir Kuyumcular ve Sarraflar Odasi Baskani Mehmet Yüksel, oda seçimleri öncesinde vadettigi projelerini bir bir hayata geçiriyor. Ambulansin yani sira, beslenme araciyla da sokak hayvanlarina mama ve yem dagitimi saglaniyor. Yarali ve tedaviye ihtiyaç duyulan hayvanlar, ambulans denilen araçla veteriner hekime veya belediyelerin hayvan barinaklarina sevkleri saglaniyor.

“Bu çalisma Türkiye’ye örnek olur”

Göreve gelmeden önce kendi imkanlariyla bireysel olarak yapmaya hayvanlara hizmet etmeye çalistigini söyleyen Yüksel, bu süreçte eksik oldugunu gördügü seyler oldugunu ifade etti.

Topluma örnek olabilecek seyleri tespit ettiklerini aktaran Yüksel, “Bir tanesi sokak canlilarini besleme araciydi. Bir tanesi de ambulansti. Sokak hayvanlari için ambulans ihtiyaci tespit ettik. Bizde kuyumcular odasi baskanligi bünyesinde faaliyete koyduk. Ilkin besleme aracini faaliyete koyduk. Birkaç gündür de ambulansimizi devreye koyduk, ücretsiz bir sekilde yapiliyor. Insallah bu çalisma Türkiye’ye örnek olur” dedi.

Mama ve bakim için yardimci olan hayvanseverlerden Yilmaz Acu, “Diyarbakir Kuyumcular Oda Baskani Mehmet Yüksel Bey, sag olsunlar bu arabayi tahsis ettiler. Türkiye’de ilk defa bir kuyumcular odasi böyle insani bir çalisma yaparak hayvanseverligi ön planda tutarak gönüllere girerek taht kurmustur” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA