Can Kaybi Yasanmayan Mahalledeki Seralarda Üretim Sürüyor

Kahramanmaras’in Türkoglu ilçesinde iki büyük depremde can kaybinin yasanmadigi Kadiogluçiftligi Mahallesi’nde geçimini çiftçilikle saglayan vatandaslar, seralarda sebze üretimi için mesaisini sürdürüyor.

Can Kaybi Yasanmayan Mahalledeki Seralarda Üretim Sürüyor
7,6 ve 7,7 büyüklügündeki iki büyük depremin vurdugu Kahramanmaras’in Türkoglu ilçesinde yikilan binalarin enkazlarinda kalan birçok vatandas hayatini kaybetti, birçok kisi de yaralandi. Ilçede köy statüsünden mahalleye dönüstürülen Kadiogluçiftligi’nde ise zemin saglamligi sebebiyle depremlerde can kaybi yasanmadi. Depremden bir hafta sonra tarlalarina ve seralarina dönen çiftçiler, sebze üretmek için mesaisine yeniden mesaisine basladi.

Kadiogluçiftligi Mahallesi Muhtari Abdurrahman Tosun, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, depremden bir hafta sonra hayatin yeniden normale döndügünü belirterek, mahallede can kaybinin yasanmadigini söyledi.



7,7 büyüklügündeki depremin merkez üssü Pazarcik ilçesinin Cennetpinari köyünün mahalleye bir kilometre uzaklikta oldugunu ifade eden Tosun, "Bizim fidelerimiz gelecekti ama maalesef deprem bizi bir hafta etkiledi. Bir hafta sonra hayat normale döndü. Depremin merkez üssü hemen bir kilometre yani basimizda. Deprem üstü bura olunca ister istemez etkilendik" dedi.

Mahallenin zeminin saglam olmasindan dolayi can kaybi yasanmadigini anlatan Tosun, "Zemin saglam olunca can kaybimiz yok hamdolsun. Iki tane ev yikilmisti, 4 kisi kalmisti. Onlari da kisa bir zaman içerisinde çikarttik. Gecenin 4’ünde ben direkt nerede göçük, yikik alan varsa hepsini tek tek dolandim" diye konustu.

Tosun, "Çalisarak depremin stresini atiyoruz. 13 tane mahalleden buraya isçi gelip gidiyor. Bunlar da ayni sekilde geçimini buradan sagliyorlar. 13 tane mahallenin geçim kaynagi burasi. Domates, salatalik ve tursuluk kornison var" seklinde konustu.

Neriman Torusn ise, "Depremden sonra hayat tekrardan basladi.

Ölenlere Allah gani gani rahmet eylesin. Kalanlar da mecbur bu hayati sürdürmek zorunda. Her günümüze sükür olsun, hamdolsun" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA