Batman'da Ilkbaharin Müjdecisi 'Kenger Bitkisi' Köylülerin Geçim Kaynagi Oluyor

Batman’in Sason ilçende daglik alanlarda dogal olarak yetisen ve baharin habercisi olarak bilinen havalarin isinmasiyla beraber bölgenin birçok yerinde yetisen "kenger bitkisi", vatandaslar tarafindan toplanmaya baslandi.

Batman'da Ilkbaharin Müjdecisi 'Kenger Bitkisi' Köylülerin Geçim Kaynagi Oluyor
Köylerde yasayan vatandaslar, dogal ortamda yetisen kenger bitkisi kürek yardimiyla topraktan çikariyor. Yüksek kesimlerde kendiliginden yetisen kenger bitkisinin saglik açisindan faydalari saymakla bitmezken, birçok sekilde tüketiliyor. Daglarda kendiliginde yetisen kenger bitkisi, geçen sene mart ayinin ilk günlerinde yetisirken, bu yil yagmurun geç baslamasi kenger bitkisinin de geç çikmasina neden oldu.

Ilkbaharin gelmesiyle dogaya çikan köylülerin kenger bitkisi toplamaya basladiklarini belirten Necmettin Erdem, “Baharin gelmesiyle birlikte bu gün çok güzel bir hava vardi. Bizde bunu köylülerimiz ile birlikte firsata çevirerek dogada dogal ortamda yetisen kenger pancarini toplamaya geldik. Saglik açisinda çok faydali olan kenger pancarini toplayan köylülerimiz pazarda kilosun 15 ile 30 lira arasinda satarak aile bütçelerine katki sagliyor. Bir çok ailenin bütçesine katki saglayan kenger pancari, bölgede çok tercih ediliyor. Bizde bu gün ailece dogaya gelerek kenger pancari toplamaya çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA