Baskan Çavusoglu Açiklamasi 'UR-GE Projeleri Ile Yeni Pazarlara Açilin'

BAIB Yönetim Kurulu Baskani Ümit Mirza Çavusoglu; firmalari UR-GE projelerine katilmaya davet ederek, “Bakanligimizin yüzde 75 oranindaki destegi ile yurt disi heyetleri firmalarimiza oldukça cazip hale geliyor. Firmalarimizi projelerimize katilmaya ve desteklerden yararlanarak, ihracatçi olmaya ve pazarlarini çesitlendirmeye davet ediyorum” dedi.

Baskan Çavusoglu Açiklamasi 'UR-GE Projeleri Ile Yeni Pazarlara Açilin'
Bati Akdeniz Ihracatçilar Birligi (BAIB); Antalya, Burdur ve Isparta firmalarinin dünyaya açilmasini saglamak, firmalari ihracatçi yapmak, ihracatçi firmalarin da pazar çesitliligini artirmak için çalismalarini sürdürüyor. BAIB, bu çerçevede Ticaret Bakanligi tarafindan desteklenen 3 yeni Uluslararasi Rekabetçiligi Gelistirme (UR-GE) Projesine basliyor. Yas meyve sebze, dogaltas ve gida sektörlerini içeresine alan projeler 3’er yil sürecek.

BAIB Yönetim Kurulu Baskani Ümit Mirza Çavusoglu; firmalari UR-GE Projelerine katilmaya davet ederek, “Proje çerçevesinde öncelikle firmalarin ve sektörde yürütülebilecek çalismalar ve yol haritasinin belirlenmesi için ihtiyaç analizi yapilacak. Ardindan firmalarimiza egitimler düzenleyerek firmalarimizi pazar arastirmasina hazirlayacagiz. Daha sonra ihtiyaç analizinde yer alan ve belirledikleri ülkelere heyet halinde firmalarimizi götürecegiz. BAIB olarak hedef ülkelerde ithalatçi firmalara ziyaretler gerçeklestirecegiz. Ardindan düzenleyecegimiz is görüsmeleri ile üyelerimizi yabanci ithalatçilarla ayni masada bulusturacagiz” diye konustu.

UR-GE Projesi ve Yurtdisi Sektörel Ticaret Heyetleri programlarinin firmalarimizin ihracat baglantisi kurma açisindan oldukça önemli oldugunu açiklayan Baskan Çavusoglu, “Firmalarimiz bu faaliyetlerde yabanci alicilarla is anlasmalari yapiyor. Is görüsmelerinde kurdugu baglantilar ile ihracat gerçeklestiriyor. Ayrica Ticaret Bakanligi’miz firmalarimiza destekler sagliyor. Bakanligimizin yüzde 75 oranindaki destegi ile yurt disi heyetleri firmalarimiza oldukça cazip hale geliyor. Firmalarimizi projelerimize katilmaya ve desteklerden yararlanarak, ihracatçi olmaya ve pazarlarini çesitlendirmeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA