Cumhurbaskani Erdogan, Israil Cumhurbaskani Herzog Ile Telefonda Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Israil Cumhurbaskani Isaac Herzog ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi.



Iletisim Baskanligindan yapilan açilamaya göre, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Israil Cumhurbaskani Isaac Herzog ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Görüsmede, Israil güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskini, Kible Mescidi’nde gerçeklestirdikleri saldiri ve kutsal mekanlarda bulunanlara yönelik sert müdahaleleri ele alindi. Cumhurbaskani Erdogan, görüsmede, yasananlarin Müslümanlar kadar tüm insanligin vicdanini yaraladigini belirterek, Mescid-i Aksa’nin statü ve maneviyatina yönelik tahrik ve tehditler karsisinda sessiz kalmalarinin mümkün olmadigini vurguladi.

Cumhurbaskani Erdogan, Ramazan ayinin Hamursuz Bayrami’yla ayni tarihlere denk geldigi bu hassas dönemde Gazze ve Lübnan’a da sirayet eden gerilimin daha da artmasina izin verilmemesi gerektigini ifade etti.

Radikal Yahudi gruplarin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskin çagrilarinin tepkileri ve endiseleri artirdigini belirten Cumhurbaskani Erdogan, bilhassa 11 Nisan’da baslayacak itikaf döneminde Müslümanlarin ibadetlerini sorunsuz yerine getirebilmeleri için gerekli tedbirlerin alinmasinin önemine isaret etti.

Her Ramazan ayinda tekrarlanan bu olaylarin bölgenin kaderi haline gelmesinin önünü almak gerektigini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, sorunun kaynagina inilmesi, adil ve kalici barisi tesis etme yönünde adim atilmasi amaciyla üzerlerine düseni yapmaya hazir olduklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA