Nigde Ve Düziçi Sehit Aileleri Iftar Yemeginde Bulustu

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Nigde Valiligi ve Düziçi Kaymakamligi tarafindan sehit aileleri ve gaziler için iftar programi düzenlendi.

Nigde Ve Düziçi Sehit Aileleri Iftar Yemeginde Bulustu


Tugra Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa Nigde ve Düziçi’nde bulunan sehit aileleri, gaziler, Nigde Valisi Mustafa Koç, Düziçi Kaymakami Turgay Ilhan, Düziçi Belediye Baskani Alper Öner, kent protokolü üyeleri ve diger ilgililer katildi.

2012-2018 yillari arasinda Düziçi Kaymakamligi yapan, Osmaniye’ye koordinatör vali olarak gelen Nigde Valisi Mustafa Koç yaptigi açiklamada, “15 yasinda köyümden ayrildiktan sonra en uzun yasamimin en uzun bölümünün geçtigi yer Düziçi. Burada çok güzel günlerimiz de oldu, aci hatiralarimiz doldu. Burada sehit ailelerimiz var. Beraber kendi ellerimizle sehitlerimize dert ettik. Ama bizi güçlü kilin da bu. Acimizi paylasiyoruz, sevincimizi paylasiyoruz, soframizi paylasiyoruz, duygularimizi paylasiyoruz. Düziçi’nde olmaktan, sizleri tekrar görmekten son derece mutlu oldugumu ifade etmek istiyorum. Tabi hepimizin malumu oldugu üzere 6 Subat’ta asrin felaketi diye niteledigimiz çok büyük bir afet yasadik. 50 binin üzerinde canimizi kaybettik. Yüz binlerce yaralimiz oldu. Bu kadar büyük bir afet sonrasinda bizim milletimiz her kesiminde, yediden yetmise tarihte gösterdigi, kendisine yakisan birlik, beraberligin, yardimlasma, dayanisma ruhunun devletimizin önderliginde omuz omuza vererek bu felaketi gögüslemeye çalistilar. Bizler de büyüklerimizin emir ve talimatlariyla 6 Subat günü Osmaniye ilimizde koordinatör vali olarak görevlendirildik. Allah sizi inandirsin. Burada öyle olaylara sahit olduk ki; enkazin altindan bir canli çikardigimiz zaman umutlandik. Ölen vatandaslarimizi çikardigimiz aman üzüldük. Bu süreci yasarken bizi mutlu eden, gururlandiran ve gelecege güvenle umutla bakmamizi saglayan birçok hadiselere de sahit olduk. Herkes kendi elinden geldigi kadar bu dayanismaya omuz verdi. Devletimizin yaninda yer aldi. Allah bu milletin birligini beraberligini bozmasin diyorum. Biz böyle oldugumuz süreçte Allah’in izniyle önümüzdeki günler, önümüzdeki yillar, önümüzdeki yüzyillar bizim olacak. Biz buna inaniyoruz. Iste bu dayanismanin bir örnegi olarak da az önce Nigde Sehit Aileleri Dernek Baskanimiz Ömer Demir baskanimiz da ifade ettiler. Kendileri beni aradilar. Sayin Valim biz her yil sehit ailelerimizin, gazilerimizi onurlandirmak için Ramazan ayinda paylastiginiz Düziçi’ndeki sehit ailelerimizle paylasmak istiyoruz, dediler ve böyle bir organizasyon düzenlendi.

Ben 2018’de Düziçi’nden ayrildiktan sonra Bursa’ya talip oldum. Bursa’dan Istanbul’a su anda da Nigde Valiligi görevini yapiyorum. Rabbim her konusmamda ifade ettigim gibi bu görevleri yaparken bizi milletimize, devletimize sehitlerimize, gazilerimize mahcup etmesin diyoruz. Insallah tez zamanda da bu büyük felaketin açtigi yaralari, hep beraber bundan önce oldugu gibi dayanisma içerisinden en kisa süre içerisinde atlatiriz.“ ifadelerini kullandi.

Nigde Valisi Mustafa Koç, konusmasinin devaminda Osmaniye’deki görevinin sona erdigini belirtti.

Programda sehitler ve depremde hayatini kaybedenler için dua edildi.
Kaynak: İHA