Kars Valiligi'nden Sevgi Evleri Çocuklarina Iftar

Kars Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, sevgi evlerinde himaye edilen çocuklarla iftar programinda bir araya geldi.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan iftar programi, DSI 24. Bölge Müdürlügü Sosyal Tesislerinde gerçeklestirildi.

Kars Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, rahmet kapilarinin ardina kadar açik oldugu Ramazan ayinda, devlet tarafindan sefkat eliyle kucaklanarak sevgi evlerinde himaye edilen sevgili çocuklarla iftar programinda bir araya geldiklerini belirtti.

Tuna, “Hakk’in emaneti olan siz sevgili çocuklarimizi korumak, sizleri el üstünde tutmak, koruyup kollamak, tüm ihtiyaçlarinizi gidermek ve hayata baglamak temel önceligimizdir, devletimizin görevidir. Sosyal devlet anlayisimizin geregi olarak, yasadiginiz talihsizlikleri unutturmak, travmalarinizi asmaniza yardimci olmak, akranlarinizla esit kosullarda egitim almanizi saglayarak firsat esitligi sunmak ve yarinlarina umutla bakmaniza yardim etmek için ilgili kurumlarimiz büyük bir özveriyle çalismaktadir” dedi.

Muhammed Furkan Tuna, “Kars Valiligi olarak uyguladigimiz projelerle siz degerli yavrularimizin aile ortamini aratmayacak sicak yuvalarda barinmanizi sagliyor, akademik ihtiyaçlariniz için egitmenler tahsis ediyoruz. Hassasiyetimizin ve pozitif ayrimcilik ilkemizin bir göstergesi olarak egitim hayatinizin sonrasinda gerekli sartlari tasiyan çocuklarimizin kamu kurum ve kuruluslarimizda istihdamina da öncelik veriyoruz. Devletimizin sefkat eli daima siz kiymetli emanetlerimizin üzerindedir ve öyle kalmaya devam edecektir. Sevgili çocuklar, öncelikle bilmenizi istiyorum ki, devletimiz sizleri çok seviyor, bizler de sizleri çok seviyoruz. Devletimiz sizlerin en uygun sartlarda gelisiminizi saglamaya çalisirken, sizlerin de çok çalisarak, devletine, vatanina, milletine, bayragina ve tüm kutsal degerlerine bagli birer birey olarak bu ülkeye, bu millete çok önemli hizmetler yapacaginiza inaniyorum. Mübarek Ramazan ayi hürmetine, Rabbimden hepinize saglik, afiyet, huzur ve mutluluk dolu bir ömür vermesini niyaz ediyorum. Yolunuz bahtiniz açik olsun” diye konustu.

Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, yemek sonrasi çocuklarla bir süre sohbet etti. Program daha sonra sona erdi.
Kaynak: İHA