Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '42 Bin 500 Saglik Personeli Aliyoruz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Türkiye genelinde 42 bin 500 saglik personeli aliyoruz. Bunlardan 2 bin 832 sürekli isçi ile 9 bin 59 sözlesmeli saglik personelinin atamasini deprem bölgesindeki illere yapacagiz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '42 Bin 500 Saglik Personeli  Aliyoruz'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Etlik Sehir Hastanesi personeli ile iftar programinda bir araya geldi. Erdogan, yaptigi konusmada, "Tüm saglik çalisanlarimiza, ülkemize ve aziz milletimize sunduklari hizmetler dolayisiyla tesekkür ediyorum. Son yillarda milletimizin mücadele azmi ile ülkemizin direnme kapasitesini test eden pek çok sinamadan geçtik. Milyonlarca insanin hayatina mal olan korona virüs salginindan dünya ile birlikte biz de olumsuz etkilendik. Saglik ordumuzun cansiperane gayretleri ev vakitlice aldigimiz tedbirler sayesinde salgin döneminde hiçbir vatandasimizi çaresiz birakmadik" dedi.

Korona virüs süreside hastane kapisindan geri çevrilen, ilaç bulamadigi için vefat eden, saglik hizmetlerine ulasamayan, istedigi halde asi imkanina erisemeyen insan olmadigini ifade eden Erdogan, ekonomik bakimdan bizden çok daha zengin ülkelerde özellikle rastlanan vahim görüntülerin hiç birinin Türkiye’de yasanmadigini hatirlatti. Insanligin son asirda karsilastigi en büyük saglik krizi denilen bu salgini organizasyon kabiliyeti ile yönetmeyi basardiklarini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, ülkenin salginin sonrasinda baslayan Rusya- Ukrayna savasinin sonuçlariyla mücadele etmek zorunda kaldigini kaydetti.



"Dengeli ve uzlastirici bir politika izleyerek savas kivilciminin ülkemize siçramasina müsaade etmedik"

Cumhurbaskani Erdogan, "Dengeli ve uzlastirici bir politika izleyerek savas kivilciminin ülkemize siçramasina müsaade etmedik. Attigimiz ilave adimlarla sayisiz insanin hayatini kurtardik. 3 ay gibi bir sürede Istanbul Murat Dilmener Hastanesi’ni ev Pakize Öz Hastanesi’ni Avrupa ve Asya yakalarinda olmak üzere gerçeklestirdik. Burada her türlü donanim var. Ameliyathaneler var, bu sekilde halkimizin hizmetine sunduk. Hemen yani basimizda akan kanin durmasi için çalismalarimizi Rusya- Ukrayna arasinda sürdürüyoruz. Tam önümüzü görmeye, kendimizi toparlama baslamisken bu sefer 6 Subat sabahi tarihimizin en kara günlerinden birisini yasadik" açiklamasini yapti.

Kahramanmaras merkezli depremlerin 14 milyon insanin yasadigi 11 ilde ciddi yikima ve can kaybina yol açtigini hatirlatan Cumhurbaskani Erdogan, "Su anda aramizda o can kayiplarini yasayan kardeslerimiz var, doktor arkadaslarimiz var, hemsirelerimiz var. Bütün bunlara ragmen onlar durmadan, usanmadan yine bu mücadeleyi devam ettirdiler, devam ettiriyorlar ve esi ölmüs, çocuklari ölmüs bu halde olmalarina ragmen onlar iste tababet yemininin geregini yapmak suretiyle yola yine devam ediyorlar. Hayatini kaybeden 50 bin üzerindeki kardesimiz içinde 505 saglik personelimiz bulunuyor. Rabbimden hepsine rahmet ve magfiret niyaz ediyorum. Iftar soframizda asrin felaketine bizzat sahitlik etmis, bu kardeslerime Rabbimden sabirlar diliyorum. Yasadigimiz afetin yol açtigi yikimin büyüklügünü onlar da çok iyi biliyor. Depremzedelerimizle birlikte orada görevli kamu personelimiz de devletimizin gösterdigi olaganüstü çabanin farkindadir" dedi.



"Saglik ordumuz bu süreçte yine en ön safta yer aldi"

Türkiye’nin asrin felaketiyle mücadelede son derece basarili bir imtihan vermekte olduguna vurgu yapan Erdogan sunlari kaydetti:

"Bunu sadece biz söylemiyoruz, ülkemize destek ziyareti yapan yabanci misafirlerimiz de bu gerçegi ikrar ediyor. Arama kurtarmadan yaralilarimizin tedavisine, barinmadan gida ve yiyecek teminine kadar tüm magdurlarimizin yaninda olduk, olacagiz. Saglik ordumuz bu süreçte yine en ön safta yer aldi. Deprem anindan itibaren 212 UMKE, 112 acil saglik aracimiz 14 hava ambulansimiz, bin 426 ambulansimiz yaninda 16 bine yakin UMKE ve 112 acil saglik personelimiz de insanlarimizin yanindaydi. Yikintilarin altindan çikartilan yaralilarimizdan 2 bin 580’i hava yolu 49 bine yakinini karayoluyla 327’sini deniz yoluyla diger sehirlerle sevk ettik. Halen 7 bin 731 depremzedemiz yatarak bin 8 kardesimiz de yogun bakimda tedavi görüyor. Kendilerine acil sifalar diliyorum. Sehir hastanelerimizin faydalarini deprem sürecinde bir kez daha gördük. Salgin günlerinde büyük bir ihtiyaci karsilayan sehir hastanelerimiz depremde yaralanan kardeslerimizin tedavisinde de kritik rol oynadilar. Toplamda 30 bin 197 yatakli 21 sehir hastanemiz su an vatandaslarimiza en üst standartlarda saglik hizmeti veriyor. Kimi çevrelerin mesnetsiz saldirilarina ragmen bu devasa saglik yatirimlarini ülkemize kazandirmaktan gurur duyuyoruz."

Deprem illerimizde basvuran 7 buçuk milyon afetzede vatandasa kesintisiz saglik hizmeti sunduklarini aktaran Erdogan, bölgedeki saglik kadrosunu 32 bin 851 ilave personel görevlendirerek tahkim ettiklerini söyledi.

Yaralilara hali hazirda 122 bin 316 saglik personelinin depremzedelere hizmet verdigini bildiren Cumhurbaskani Erdogan, bölgedeki 124 kamu hastanesinin 13’ünün agir hasarli oldugunu bunlardan birinin de tamamen yikildigini belirtti.



"Çarpitilmis bir fotograf üzerinden hastane insasi çalismalarimiza iftira atanlari milletimizin vicdanina havale ediyoruz"

Saglam hastanelerde hizmete devam ederken 22’si halen aktif olan 34 sahra hastanesi kurduklarini söyleyen Erdogan, "Simdi de insallah Kocaeli’nde yeni bir sehir hastanemizi açiyoruz. Orasi burasi kadar büyük olmasa da Kocaeli gibi önemli bir yerde vatandaslarimizin hizmetine girecek. Yeni hastane binalarinin yapimina süratle basladik Çarpitilmis bir fotograf üzerinden hastane insasi çalismalarimiza iftira atanlari milletimizin vicdanina havale ediyoruz. Elbette millete hizmet etmek, eser kazandirmak, tas üstüne tas koymak bir nasip meseledir. Kimi insan is yapar, kimisi de sadece laf ve dedikodu yapar. Deprem bölgesinde 22’si halen aktif olan 34 sahra hastanesi kurduk. Yeni hastane binalarimizin yapimina da süratle basladik. Bizim yalanlarla, bühtanlarla, asli astari olmayan iftiralarla bosa geçirecek vaktimiz yok. Istismar pesinde kosanlar bugüne kadar hep kaybetmistir, insallah yine kaybedeceklerdir. Biz nasil salginda rekor sürelerde hastanelerimizi devreye aldiysak simdi de söz verdigimiz tüm projeleri zamaninda bitirip hizmete açacagiz" dedi.



"Milletimizin imdadina kosan saglik çalisanlarimizi asla ihmal edemeyiz"

"Salginda, depremde, afette, hastalikta milletimizin imdadina kosan saglik çalisanlarimizi asla ihmal edemeyiz" diyen Erdogan, "Sizlerin görevlerinizi hakkiyla yapabilmeniz adina hiçbir fedakarliktan kaçinmiyoruz. Son 20 yilda hastanelerimizin en modern cihazla yenilenmesinden, mali ve özlük haklarinizin iyilestirilmesine kadar pek çok adim attik. Sizlerin sartlarini iyilestirerek ayni zamanda vatandaslarimizin da daha kaliteli saglik hizmeti alabilmelerini temin ettik. Son düzenlemelerle sabit ek ödemeleri artik merkezi yönetim bütçesinden karsiliyoruz. Saglik personelimize sabit ödeme ile birlikte taban ödeme tanimladik. Tesvik ek ödemesi de mahsuplasma olmadan ayrica ödenmeye basladi.

Saglikta siddeti önlemeye yönelik düzenlemeleri hayata geçirdik. Ayrica ek gösterge düzenlemesiyle farkli hizmet siniflarinda yer alan saglik personeline 600 puanlik artis sagladik. Filen hastanelerde görev yapan son sinif ögrencilerine asgari ücret seviyesinde ödeme yapiyoruz. Uzmanlik ögrencilerinin nöbet sayilari, nöbet ertesi izinleri ile ilgili çalisma sartlarini iyilestirdik. Sözlesmeli statüdeki personelimize kadro verdik. Gerektiginde sartlari zorlamak pahasina saglik çalisanlarimizin taleplerini karsiladik, sikintilarina çözüm ürettik" ifadelerini kullandi.

"Türkiye genelinde 42 bin 500 saglik personeli aliyoruz"

Bir müjdeyi paylasan Cumhurbaskani Erdogan, "Önceki hafta bir müjdemizi yeni katilimlarla saglik ordumuzu daha da güçlendiriyoruz. Türkiye genelinde 42 bin 500 saglik personeli aliyoruz. Bunlardan 2 bin 832 sürekli isçi ile 9 bin 59 sözlesmeli saglik personelinin atamasini deprem bölgesindeki illere yapacagiz. Felaketin yaralarinin en kisa sürede sarilmasi için gereken her türlü çabayi sergileyecegiz. Seçim sürecinin çalismalarimizi sekteye ugratmasina kesinlikle müsaade etmeyecegiz. Depremzedelerimizin bizden çok büyük beklentileri oldugunu biliyoruz. Özellikle yikintilarin hemen yaninda yeseren bu umutlari bosa çikarmayacagiz. Aziz milletimizin hem kendi hem evlatlarinin aydinlik gelecegi için sandikta en dogru karari verecegine inaniyorum" açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA