Türk Mimarin Eseri New York'ta Sergileniyor

Tasarimci Sina Erol’un ‘Hapishane Günlükleri’ adli sanat eseri New York’ta bulunan Arts Letters and Numbers’in düzenledigi Stratigraphy sergisinde sanatseverlerle bulusuyor.

Türk Mimarin Eseri New York'ta Sergileniyor
Istanbul ve New York’ta gerçeklestirdigi projeleriyle bilinen Sina Erol, mimarlik alaninda deneyimlerini esya tipi mobilya tasarimlarina ve dijital-fiziksel sanat eserlerine dönüstürerek sanatseverlerin begenisine sunuyor. Sanat ve tasarim camiasinin önde gelen isimlerinden biri olarak taninan Sina Erol ve Clarisse Empaynado’nun birlikte tasarladigi ‘Hapishane Günlükleri’ adli yeni serisi, mayis ayinda New York eyaletinde bulunan ve modern insan, doga ve kitlelerin birlikteligi üzerine yogunlasan çagdas sanat alaninda uluslararasi sanatçilarin islerini bir araya getiren Arts Letters and Numbers’in düzenledigi Stratigraphy sergisinde sunuluyor.

Sanatçinin son isleri arasinda “Terrainium“ adli, isikli taslarla donatilmis minyatür bir zen bahçesinden olusan eseri yer aliyor. Brooklyn’de bulunan, Head Hi sanat ve kitap galerisindeki nisan ayinda gerçeklesen tasarim sergisinde büyük ses getiren eser, sanatçinin obje tipi mobilya serisinin sadece bir parçasi. Sina Erol, uzun süreçli eserleri üzerinde çalismaya devam ederken, sürdürdügü sergiler ve yenilikçi çalismalara attigi imzalari ile uluslararasi platformlarda büyük ilgi ve övgü görmeyi sürdürüyor ve özgün fikirleri ile kendini dünyanin önde gelen sanatçilar listesine tasiyor.
Kaynak: İHA