Tunç Soyer'in Bankamatik Memurlari Belediye Meclis Gündeminde

Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Baskanligi döneminde Seferihisar Belediye Meclisinde sik sik tartismalara neden olan, AK Parti’nin “bankamatik memurlari” olarak tabir ettigi ise gelmeden maas alan çalisanlar, Seferihisar Belediye Meclisi denetim raporu ile birlikte Nisan ayi Belediye Meclisi toplantisinda tekrar gündeme geldi.

Tunç Soyer'in Bankamatik Memurlari Belediye Meclis Gündeminde
AK Parti Seferihisar Ilçe Baskani Ahmet Aydin, Seferihisar Belediye Meclisi denetim raporunda ise gelmeden maas alan çalisanlarin durumlarina isaret etti. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ümit Cingöz’ün meclis toplantisinda gündeme getirdigi konu ile ilgili açiklama yapan Baskan Aydin, "Tunç Soyer’in bankamatik memurlari, Seferihisar Belediye Meclisi denetim raporunda tekrar karsimiza çikti. Tunç Soyer Büyüksehir Belediye Baskani olunca Seferihisar’a tarihinde görülmemis hizmetler getirecegini söyledi ama bir tane hizmetini görmedigimiz gibi geriye çalismayan ama maas alan personel, belediyenin tüm mülklerinin satilmasina ragmen ödenemeyen bir borç, çözülemeyen ve anlam verilemeyen iliskiler kaldi" dedi.

Seferihisar Belediyesi denetim komisyonu raporunun 2 CHP’li, 1 AK Partili Meclis Üyesi tarafindan hazirlandiginin altini çizen Baskan Aydin, “Insan Kaynaklari Müdürlügünden alinan verilere göre Tunç Soyer döneminde karsilastigimiz ise gelmeden maas alan personel varligi bu dönemde de devam ediyor. Bazi personel hiç ise gelmeden maas aliyor. Bir personel izin ve raporlar hariç 97 gün ise gelmemis. Bu kisinin ayni zamanda Alaçati’da otel isletmecisi oldugu iddia ediliyor. Bu kisilerin Tunç Soyer tarafindan himaye edildigi söyleniyor. Tunç Soyer bu islerle ugrasacagina seçim zamani Seferihisar halkina verdigi sözleri yerine getirsin” diye konustu.



"Yönetememe sorunu var"

AK Parti Seferihisar Ilçe Baskani Ahmet Aydin yaptigi açiklamada Seferihisar Belediyesi’nin yönetememe sorunu oldugunu iddia etti. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ile Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin arasindaki yasanan sorunlar nedeniyle hem Büyüksehir Belediyesi’nin hem Seferihisar Belediyesi’nin hizmet noktasinda sinifta kaldigini söyleyen Baskan Aydin, "Bir birimde 10 kisi çalisiyor, Tunç Soyer’e yakin 1 kisi hiç ise gelmiyor maas aliyor; 2 kisi bir sabah geliyor, kart okutuyor sonrasinda gün boyu ugramiyor. Mevcut yönetime yakin 2 kisi ise geliyor ama hiçbir is yapmiyor. Bu durumda kalan 5 kisiden nasil bir performans bekleyebilirsiniz ki? Seferihisar Belediyesi’nin yönetememe sorunu ciddi boyutlara gelmistir. Hem Seferihisar Belediyesi hem de Izmir Büyüksehir Belediyesi ilçede rutin isleri bile yapamiyor. Tunç Soyer’in ve yakin çevresinin Seferihisar Belediyesi’nden elini ayagini çekmesi lazim. Seferihisar Belediyesi’nde çalisan personelin motivasyon kazanmasi ve hizmet askina kavusmasi için bankamatik memurlarinin isine derhal son verilmeli" sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA