TBB Baskani Sahin, Afet Bölgelerindeki 4 Ile Teknik Gezide Bulundu

Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, afet bölgelerinden Kahramanmaras, Adiyaman, Hatay ve Sanliurfa’yi ziyaret etti.

TBB Baskani Sahin, Afet Bölgelerindeki 4 Ile Teknik Gezide Bulundu
Baskan Fatma Sahin ve beraberindeki TBB heyeti, Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki deprem felaketinden etkilenen sehirlerde il ve ilçe belediye baskanlari ve yerel yönetim temsilcileriyle dogal afet ve koordinasyon temali bir dizi toplantilar gerçeklestirdi.

Görüsmelerde, deprem sonrasi yasananlar ve yapilan çalismalar hakkinda bilgi alan Baskan Sahin, dünyanin en büyük kara depremleri arasinda önemli bir yer tutan Kahramanmaras depremleri sonrasi illerden gelen talepleri TBB olarak karsilamak için Kahramanmaras, Adiyaman, Hatay ve Sanliurfa’ya teknik ekipman destegi vereceklerini söyledi.



Sanliurfa’da 15 kisinin hayatini kaybettigi sel felaketi için de Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül’ü makaminda ziyaret eden Baskan Sahin, sel sonrasinda yasananlara iliskin bilgi alarak TBB ve GBB olarak sel sonrasi etkilerin en aza indirilmesi adina sürece katkilarindan bahsetti.

4 ilde yaptigi görüsmeler sonrasi açiklamada bulunan Baskan Sahin, “Komsularimiz bizim canimiz, cigerimizdir. Depremde komsu illerimizdeki belediye baskanlarimizla telefonlarimiz hep açikti. O zorlu süreçte ‘kim kime ne destek verebilir’ düsüncesiyle hareket edildi. Kimin nesi varsa paylasarak bugünlere kadar geldik. Hepimiz Firat’in çocuklariyiz. Ortak bir tarihimiz var. Bu hafta içerisinde Kahramanmaras, Adiyaman, Hatay ve Sanliurfa’ya ziyaretlerimiz oldu. Bu ziyaretlerimdeki gayemiz; bu bölgeleri daha dirençli hale getirmek. Çünkü artik biliyoruz ki ülkemiz bir deprem bölgesi bu felaketler bazen sel, bazen kuraklik olarak önümüze çikiyor. ‘Bölgeyi daha güvenli ve dirençli hale nasil getirecegiz’ bu konulari çalistik. Su anda iyilesme dönemindeyiz, birlikte iyilesecegiz, yaralari birlikte saracagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA