Sehit Madenci Akgül'ün Evi Türk Bayraklariyla Donatildi

TTK Amasra Isletmesinde meydana gelen grizu patlamasinda agir yaralanan ve Istanbul Çam Sakura Sehir Hastanesinde tedavi altina alinan 38 yasindaki Ayhan Akgül 173 gün süren yasam mücadelesini kaybetti. Akgül’ün Bartin’daki evi Türk bayraklariyla donatilirken maden ocaginda beraber çalistigi kardesinin ise patlamadan yarali kurtuldugu ögrenildi.

Sehit Madenci Akgül'ün Evi Türk Bayraklariyla Donatildi
Türkiye Tas Kömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlügünce isletilen maden ocaginda 14 Ekim 2022 tarihinde -300 kotunda meydana gelen grizu kaynakli patlama sonucu 42 isçi hayatini kaybetti. Patlamadan agir yarali olarak kurtulan, ambulans uçakla Istanbul Çam ve Sakura Sehir Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alinan 38 yasindaki Ayhan Akgül 173 gün süren yasam mücadelesini kaybetti.

Sehit madenci Akgül’ün Bartin’in Amasra Ilçesine bagli Çanakçilar köyündeki baba ocagi aci haberin ardindan Türk bayraklariyla donatildi.

Sehit madencinin kardesi Umut Akgül’ün de ayni maden ocaginda çalistigi ve patlamadan yarali olarak kurtuldugu ögrenildi.

Sehit madencinin agabeyi Selehattin Akgül kardesinin iyilesmesini beklerken aci haberi aldiklarini ifade ederek, “Acimiz büyük. Biz oradaki hastamizi bir an önce iyilesmesini temenni ediyorduk. Olmadi, Rabbim yanina aldi. Bu zamana kadar kendisi konusabiliyordu, sonradan enfeksiyon kapti. Ondan sonra uyutuldu zaten. Uyutulduktan sonra daha da uyanmadi. Rabbim yanina aldi. Takdiri ilahi yani. Yapacagimiz bir sey yok. Türkiye’nin basi sag olsun” dedi.

Kardesinin maden ocagina sinavla girdigini kaydeden agabey Akgül, “O sinavla girdi oraya. Bizde sevindik. Biz ona söylüyorduk dikkat et diye. Hatta o yer üstündeydi. Sonradan yeni makineler gelince yer altina girdi. Patlama oldugu zaman bu yer üstünde diyordum. Halen de inanamiyorum yani bu sekilde olduguna. Bazen yer üstünde çalisiyordu bazen yer üstünde. Görüstügüm zamanlar yukarida oluyordu, torna tesviye bölümünde. Yeni makineler geldigi için asagiya almislar. Hatta bir kardesimde ayni yerde çalisiyor. Ikisi ayni yerdeydi zaten. Birisi kurtuldu birisi maalesef kurtulamadi. Hayalleri, dopdoluydu. Her yerde aktifti. Çevresinde de sevilen bir kisiydi. Emekliligine de az bir sey kalmisti” seklinde konustu.

Sehit madencinin cenazesi 7 Nisan Cuma günü ögle namazina müteakip Çanakçilar köyünde düzenlenecek cenaze töreninin ardindan aile kabristanina defnedilecek.
Kaynak: İHA