Saruhanli'nin Taskin Sorunu Büyüksehir Tarafindan Çözüldü

Saruhanli ilçe merkezinde bulunan Hürriyet Caddesinde yagisli havalarda meydana gelen su taskinlari, MASKI Genel Müdürlügü’nün yaptigi yatirimlarla çözüme kavustu.

Saruhanli'nin Taskin Sorunu Büyüksehir Tarafindan Çözüldü
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, küresel isinma ve degisen iklim sartlarina bagli olarak meydana gelen ani yagislar yüzünden olusan su baskinlarina kalici çözüm getirebilmek adina çalismalarini sürdürüyor. Saruhanli ilçesine bagli Cumhuriyet Mahallesi içinde bulunan Gaziosmanpasa ve Hürriyet Caddesi birlesiminde yer alan noktada yagisli havalarda su taskinlari olusuyordu. Araç ve yaya trafigini olumsuz yönde etkileyen, bölgedeki esnafi da zor durumda birakan su taskin sorununu çözmek adina çalismalarina baslayan MASKI Genel Müdürlügü, taskin yasanan alanda, 650 metrelik yagmur suyu hatti çalismasi gerçeklestirdi ve yagmur suyu izgaralarini yeniledi. Geçtigimiz günlerde tamamlanan çalismanin neticesinde son günlerde etkili olan yagisli havalarda herhangi bir su taskini yasanmadi. Önümüzdeki günlerde Büyüksehir Belediyesi tarafindan burada üstyapi çalismasi da yapilacak. Büyüksehir Belediyesi Muhtarlik Isleri Sube Müdürü ve MASKI Ilçe Sefi Serdar Özgedik, Cumhuriyet mahalle muhtari Halil Akar ve caddedeki esnaflarla bir araya geldi. Bölgede yasayan vatandaslar da soruna kökten çözüm getiren Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün ve MASKI Genel Müdürlügüne tesekkür etti.

Cumhuriyet Mahalle Muhtari Halil Akar, “Mahallemiz içindeki Hürriyet Caddesinde yagisli havalarda sikinti oluyordu. Bu sorun uzun süredir yasaniyordu. Altyapi çalismasi ile bu sikintinin giderildigini daha iyi anlamis olduk. Çalismalardan dolayi Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün ve MASKI Genel Müdürlügüne tesekkür ediyorum” derken, Esnaf Fatih Adigüzel, “Bu bölgede esnafim. Yagisli havalarda Hürriyet Caddesinin 4 yola ayrilan bölümünde büyük su birikintileri meydana geliyordu. Vatandaslar da buradaki esnaflar da büyük sikinti yasiyorduk. Magazamin ilerideki subesine müsterilerimi götüremiyordum. Birikme fazla oluyordu. Talepler üzerine burada altyapi çalismalari yapildi. Yol çalismalari da yapilacak. Yagmurlarin yagmasi ile birlikte çalismanin da ne denli önem arz ettigini görmüs olduk. Sikinti yasamadik. Üstyapi da yapildiginda burasi daha güzel olacak. Basta Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün ve emek veren tüm personellerine yapmis olduklari bu hizmetten dolayi tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



"Artik su taskinlari yok"

Esnaf Abdülbaki Çoban, “Dükkanimiz Hürriyet Caddesi üzerinde bulunuyor. Yagisli havalarda burada su birikintisi meydana geliyordu. Malzemelerimiz de zarar görüyordu. Bölge için bu büyük bir sorundu. Yapilan yagmur suyu hatti çalismasi ile son yagisli havalarda hiçbir su birikintisi olmadi. Sikinti yasamadik. Bu hizmetlerinden dolayi MASKI Genel Müdürlügüne tesekkür ediyorum. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’e bu konuyla yakindan ilgilendigi için tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullanirken, mahalle sakinlerinden Salih Bozkurt sunlari söyledi: “Ben Cengiz Topel Mahallesi Hükümet Caddesinde oturuyorum. Su an prestij caddesi olarak geçen yerde sürekli su taskinlari oluyordu. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’ün yaptigi bu çalismalardan dolayi kendisine tesekkür ediyorum. Artik su taskinlari yok”

MHP’li Saruhanli Belediye Meclis Üyesi Esat Haçin, “Burada yapilmis çok büyük bir hizmet var. Gaziosmanpasa ile Hürriyet Caddesinin birlesimi olan noktada yillarin kanayan yarasi su taskinlari sorunu vardi. Asiri yagisli havalarda adeta bir çay olusuyordu burada. Yagmur suyu hatti çalismasi yapildi. Basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’e ve emek veren herkese tesekkür ediyorum” seklinde konusarak tesekkür ederken, Manisa Büyüksehir Belediyesi MHP’li Meclis üyesi Süleyman Kahramanlar ise sunlari söyledi: “Bu bölgede yasanan su taskinlari 50 yillik kanayan yara idi. Insanlar burada yürüyemiyordu. Çok önemli bir cadde burasi, adeta Saruhanli’nin göbegi denilecek bir nokta. Bu soruna köklü bir çözüm üretilmesi noktasinda Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügünün yaptigi çalismalari takdirle karsiliyoruz. Birkaç günden beri ciddi yagmurlar yagdi. Yapilan çalismanin büyük önem arz ettigini de görme firsati bulduk. Sorun kökten çözülmüs oldu. Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün ve ekiplerine yapilan bu çalismalardan dolayi çok tesekkür ediyoruz.”
Kaynak: İHA