Samsun'a 12,7 Milyon TL'lik Yeni Agiz Ve Dis Sagligi Merkezi

Saglik Bakanligi’nin Samsun’daki dis sagligi alanindaki üç önemli yatirimindan birisi olan 12 milyon 725 bin TL’ye yapilan Çarsamba Agiz ve Dis Sagligi Merkezi, 17 Nisan Pazartesi günü kapilarini hastalarina açiyor.

Samsun'a 12,7 Milyon TL'lik Yeni Agiz Ve Dis Sagligi Merkezi
Çarsamba Agiz ve Dis Sagligi Merkezini hizmete girisi öncesi Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskani Uzm. Dr. H. Yalçin Büyükkarabacak ve Destek Hizmetleri Baskan Yardimcisi Murat Yilmaz’la birlikte ziyaret eden Samsun Il Saglik Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, binanin son durumu ve yapilanlar hakkinda Çarsamba Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Ugur Sezgin’den bilgi aldi.

Akabinde açiklama yapan Müdür Oruç, "Saglik Bakanligimizin ilimizdeki yatirimlari hiz kesmeden devam ediyor. Ilimiz Sehir Hastanemiz, ilçe devlet hastanelerimiz ve 1. basamak saglik tesislerimiz gibi önemli projelerin yaninda dis sagligi alaninda da birçok yatirima ev sahipligi yapiyor. Bu projelerden Canik Agiz ve Dis Sagligi Merkezimizi Ocak ayinda hizmete açtik. 50 ünitli Bafra Agiz ve Dis Sagligi Hastanemizde açilis için gün sayiyoruz. 27 ünitli Çarsamba Agiz ve Dis Sagligi Merkezimizi ise artik tamamladik ve saglik tesisimizi 17 Nisan tarihinde insallah halkimizin hizmetine açiyoruz. Bugün hastane yöneticilerimizle birlikte son düzenlemeleri ve çalismalari yerinde degerlendirdik. Ünitlerimiz ve bekleme alanlarinda yer alacak oturma gruplarimiz hazir. Son rötuslar ve detayli temizlik yapildiktan sonra merkezimiz açilisa hazir olacak. Çarsamba ve Bafra’daki dis sagligi tesislerimizin hizmete girmesiyle halkimiz yasadigi yerde tedavisini tamamlayabilecek ve merkezlerimizin hasta kabulü sayesinde Samsun Agiz ve Dis Sagligi Hastanemizin yükünü de azaltacagiz. 12 milyon 725 bin TL’lik yatirimla 17 Nisan’da hizmete girecek ve 4000 metre kapali alana sahip olacak dis sagligi merkezimizin bölgemize ve Çarsambamiza hayirli olmasini temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA