Netanyahu Açiklamasi 'Hiçbir Iç Tartisma, Düsmanlarimiza Karsilik Vermemizi Engelleyemez'

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, güvenlik kabinesi toplantisi öncesi yaptigi açiklamada, "Hiçbir iç tartisma, düsmanlarimiza karsilik vermemizi engelleyemez" dedi.

Netanyahu Açiklamasi 'Hiçbir Iç Tartisma, Düsmanlarimiza Karsilik Vermemizi Engelleyemez'


Lübnan’dan Israil’in kuzeyine firlatilan 34 roketin ardindan Israil’de güvenlik kabinesi toplantisi basladi.

Toplanti öncesi konusan Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, ülke içerisindeki tartismalarin Israil düsmanlarina karsi harekete geçmeye engel olmayacagini belirterek, "Hiçbir iç tartisma, düsmanlarimiza karsilik vermemizi engelleyemez. Onlari gerektigi yerde vuracagiz. Istisnasiz hepimiz bu konuda birlesmis durumdayiz” dedi.



Israil’in Mescid-i Aksa’nin statükosunu degistirmeye niyeti olmadigini aktaran Netanyahu, “Gerginligin yatistirilmasi çagrisinda bulunuyoruz ve oradaki asirilik yanlilarina karsi sert davranacagiz” ifadelerini kullandi. Netanyahu, “Düsmanlarimiza karsilik verecegiz ve her saldirinin bedelini ödeyecekler. Düsmanlarimiz sinandigimiz zamanlarda Israil vatandaslarinin, birlik içinde oldugunu, ordunun ve diger güvenlik güçlerinin ülkemizi ve vatandaslarimizi korumak için yaptiklari eylemleri destekledigini bir kez daha ögrenecekler” dedi.



Lübnan’dan Israil’in kuzeyine firlatilan 34 roketten 25’i hava savunma sistemi tarafindan basarili bir sekilde durdurulmus, 5 roket Israil topraklarina düsmüstü. Roketlerden 4’ünün akibetinin ise arastirildigi aktarilmisti. Israil Savunma Kuvvetleri (IDF), aksam saatlerinde ise Lübnan’dan Israil’in kuzeyindeki Metula kasabasi yakinlarina çok sayida havan mermisinin atildigini duyurmustu.
Kaynak: İHA