Muglali Genç Asçilar Avrupa'dan Ödülle Döndü

Hirvatistan’in Brac Adasi’nda düzenlenen 18. Biser Mora Uluslararasi Gastronomi Yarismasi’ndan 8 madalya ile dönen meslek lisesi ögrencisi genç asçilar, Mugla Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay ile bir araya geldi.

Muglali Genç Asçilar Avrupa'dan Ödülle Döndü


29-30 Mart 2023 tarihleri arasinda Hirvatistan’in Brac Adasi’nda, 15 farkli ülkeden 39 okul ve 356 yarismacinin katildigi yarismada, 8 ögrenci ögretmenleri rehberliginde Türk mutfagini modern gastronomiye yansimis haliyle basariyla sundu. Genç Masterchefler, 2 gün boyunca devam eden yarismada, damaga ve göze hitap eden 12 çesit lezzet tabagi sunarak 18 farkli ülkenin jüri üyeleri karsisinda, hünerlerini sergiledi.

Hirvatistan’dan, 2 altin, 2 gümüs ve 4 bronz madalya ile dönen genç asçilar, Mugla Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay ile bir araya geldi.

Mugla Il Milli Egitim Müdürlügü toplanti salonundan gerçeklesen bulusmada yetenekli gençleri tebrik eden Mugla Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay, “Gelecegin asçilarini, mastercheflerini meslek liselerimizden yetistiriyoruz. Müdürlügümüzce yürütülen Erasmus+ Mesleki Egitim Akreditasyonu çerçevesinde düzenledigimiz Modern Mutfak ve Mugla Mutfagi Yemek Yarismasi’nda ülkemizi yurtdisinda temsil etme hakki kazanan gençlerimiz, bizleri yaniltmadi. Katildiklari uluslararasi yarismada Türk mutfagimizi, ülkemizi, ilimizi ve meslek liselerimizi en güzel sekilde temsil ettiler. Gençlerimizin gözlerinde, basarinin pariltisini görmek bizleri heyecanlandiriyor. Inaniyorum ki kendilerini gönül verdikleri bu alanda daha da gelistirecek ülkemize nice güzel basarilar yasatacaklar” dedi.

Kaynak: İHA