Minik Ögrenciler Depremde Yasamini Yitiren Sporcular Adina Narenciye Fidani Ekti

Antalya’nin Aksu ilçesinde bulunan anaokulu ögrencileri, otizmli ögrencilerle birlikte 6 Subat’ta yasanan depremlerde, Adiyaman’da kaldiklari otelin yikilmasi sonucu vefat eden sporcular adina narenciye fidani ektiler.

Minik Ögrenciler Depremde Yasamini Yitiren Sporcular Adina Narenciye Fidani Ekti
6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli 11 ilin etkilendigi ve asrin felaketi olarak anilan depremde, Kuzey Kibris Cumhuriyetinden müsabaka için Adiyaman’a gelen sporcular göçük altinda kalarak yasamini yitirmisti. Antalya’nin Aksu Ilçesinde bulunan Aksu Melek Mustafa Hamursuz Anaokulu ögrencileri ve Aksu Halk Egitim Merkezi bünyesinde bulunan Otizmli Bireyler Merkezi ögrencileri, depremde yasamini yitiren sporcularin isim etiketlerinin oldugu fidanlari toprakla bulusturdular.

Anaokulu ve Otizmli ögrencileri bulusturan fidan dikme etkinligine; Aksu Kaymakami Ahmet Hikmet Sahin, Aksu Ilçe Milli Egitim Müdürü Süleyman Gökçen, Aksu Tarim Ilçe Müdürü Ihsan Inal, Aksu Halk Egitim Merkezi Müdürü Asim Gümüs, çok sayida ögretmen ve ögrenci katildi.

Aksu Melek Mustafa Hamursuz Anaokulu Müdürü Elif Yildirim, etkinligin amacina yönelik su ifadelere yer verdi: “6 Subat 2023 depreminde Adiyaman’da Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nden ülkemize turnuva için gelen Gazi Magosa Türk Maarif Koleji ögrencilerinin anisina agaç dikim etkinligi gerçeklestirdik. Yasamini yitiren 25 kisi adina, 25 agaç fidani ektik. Bir hatira ormani yaptik Her bir agaca orada vefat eden ögrencilerin adini verdik, agaçlar büyüdükçe ailelerine sabir diliyoruz.”
Kaynak: İHA