Karaali'ye 8 Milyon TL'lik Içme Suyu Yatirimi

MASKI Genel Müdür Yardimcisi Erman Aydinyer, Yunusemre ilçesine bagli Muradiye Mahallesi Karaali bölgesinde 8 milyon TL’lik yatirimla baslayan 12 kilometrelik içme suyu sebeke hatti döseme çalismasini inceledi.

Karaali'ye 8 Milyon TL'lik Içme Suyu Yatirimi
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, Yunusemre ilçesine bagli Muradiye Mahallesinde yatirimlarina devam ediyor. Bu kapsamda, geçtigimiz yillarda 18 kilometre içme suyu hatti dösenen mahallede Içme Suyu Dairesi Baskanligi bünyesinde 8 milyon TL yatirim bedeliyle 12 kilometrelik yeni bir çalismaya baslandi. MASKI Genel Müdür Yardimcisi Erman Aydinyer de Içme Suyu Dairesi Baskanligi Sube Müdürlerinden Recep Günay, MASKI Basin Danismani Göksel Topcu ve teknik ekiple birlikte 23. Sokak’tan baslatilan çalismalari yerinde inceledi.

MASKI’nin Muradiye’ye yatirimlari sürüyor

MASKI Genel Müdür Yardimcisi Erman Aydinyer, “Belde durumundan mahalleye dönüsen Muradiye Mahallesinde belde belediyesi döneminde dösenen hattin eskimesi, teknigine uygun bir sekilde olmamasi ve hattin artan nüfusa da hitap etmemesi sonrasinda tespit çalismasi yapilan noktalarda da hatlarin boydan yarilarak patladigini gördük. Daha önce mahallenin dogu kanadinda yaptigimiz hat imalatlari ile bölgenin sikintilarina son verdik. Simdi de son zamanlarda mahallenin bati kanadinda yasanmaya baslayan kismi su kesintilerini çözüyoruz. Muradiye Mahallemizde Dünya Bankasi Kredisi ile hayata geçirecegimiz 50 milyon Avroluk altyapi projesini de yapacagiz. Proje kapsaminda 104 kilometre içme suyu, 104 kilometre kanalizasyon, 16 kilometre yagmursuyu hatti ve atiksu aritma tesisi insa edecegiz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’ün talimatlari dogrultusunda sehrimiz için projeye üretmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA