Istanbul Havalimani'nda Seçim Hazirliklari Basladi

Türkiye’de 14 Mayis’ta yapilacak olan Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri çerçevesinde yurt disina kayitli seçmenlerin oy kullanabilmeleri için Istanbul Havalimani’nda hazirliklar basladi.

Istanbul Havalimani'nda Seçim Hazirliklari Basladi
Yurt disinda yasayan Türk vatandaslarinin Istanbul Havalimani’nda oy verebilmesi için hazirliklar basladi.

Dis hatlar terminali gelen ve giden yolcu katlarinda sandiklarin kurulacagi alanlar belirlendi. Seçmenler, 6’si gelis, 6’si gidis kati olmak üzere toplam 12 sandikta 27 Nisan saat 08.00’dan itibaren oy kullanabilecek.

Istanbul Havalimani Mülki Idare Amiri Ilker Haktankaçmaz yaptigi açiklamada, "Bugün Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelen heyetimizle beraber havalimanimizdaki hazirliklari yerinde inceledik. Yurt disina kayitli seçmenlerimiz oy kullanacak. Halihazirda 12 sandik planlaniyor. Yurt disinda kullanilan oylarin Istanbul Havalimani üzerinden aktarilmasi ile ilgili planlamalar var. Bu isler agirlikli olarak Istanbul Havalimani üzerinden döndürülecek. Hazirliklarimiz tamam. Son öngörümüz ülkemiz için milletimiz için hayirli olan sonuç neyse onu da hep birlikte bekleyecegiz’’ ifadelerini kullandi.

Havalimaninda kurulacak sandiklar hakkinda da bilgi veren Haktankaçmaz, "Yüksek Seçim Kurulu’nun aldigi karara göre 27 Nisan sabah itibariyla oy verme islemine baslanacak. Oy verme islemi bittigi güne kadar da devam edecek. 6’si gelen, 6’si ise giden katinda olmak üzere toplam 12 sandik kurulacak. Seçimler bittikten sonra oy sayimlari da burada yapilacak. Tabii ki seçim hakimlerinin gözetiminde ve onlarin baskanliginda heyetle bu isler yapilacak. Biz idari olarak o islemlerin disindayiz. Biz sadece seçim güvenliginin saglanmasiyla sorumlu olacagiz" ifadelerini kullandi.

Yurt disindan gelecek oy torbalari 7 kilitli odada saklanacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) heyeti, oy torbalarinin saklanacagi odalari da ziyaret etti. Ayrica yurt disinda kurulacak sandiklarda kullanilacak ve Türkiye’ye getirilecek oylarin Istanbul Havalimani’nda muhafaza edilecegi özel odanin kapisinin güçlendirilmis çelikten ve 7 kilitten olmasi dikkat çekti.
Kaynak: İHA