Inovasyon Merkezi Hollandali Ögrencileri Agirladi

Antalya Büyüksehir Belediyesi Çevre Egitim ve Inovasyon Merkezi, Hollanda’dan gelen ögrencileri agirladi.

Inovasyon Merkezi Hollandali Ögrencileri Agirladi
Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi Erasmus programi çerçevesinde" Hollanda Stedelijke Scholen Gemeenschap Nijmegen Lisesi’nden gelen 22 ögrenci ile beraber Antalya Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Çevre Egitim ve Inovasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Merkez içerisinde atiktan sanata dönüstürülen heykelleri inceleyen gençler bahçede yer alan, üniversite ögrencileri ve heykel sanatçilarinin yaptigi heykelleri de inceledi.

“Ögrenciler için büyük bir firsat”

Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi Ingilizce Ögretmeni Bilge Esen, “Program çerçevesinde kendi kültürümüzü ve ulusal degerlerimizi tanitmak amacimiz oldu. Sehir turundan baslayarak yerelde paylasabilecegimiz kültürel degerlerimizden bahsettik. Bu noktada Antalya Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Çevre Egitim ve Inovasyon Merkezi’ni ziyaret ettik. Burada yapilan çalismalari onlara gösterme firsatimiz da oldu. Hem kendi ögrencilerimiz için hem de yabanci ögrencilerimiz için çok büyük bir deger kazandirmis olduk ”diye konustu.

Muhittin Mustafa Böcek Lisesi ögrencisi Irem Topbas her heykelde bir mesaj oldugunu söyleyerek “Atiklardan sanata dönüstürülen bu heykellerde çok büyük bir sosyal mesaj var. Dogamizi kirleten ve hayvanlarin canlarini tehlikeye atabilecek objelerle yapilan hayvan heykelleri ile büyük bir mesaj verilmis. Buraya ilk defa geldim çok hosuma gitti. Sanata deger verilmesi gerektigini tekrardan hatirlatan bir merkez” dedi.

Kaynak: İHA