Iletisim Baskani Altun Açiklamasi 'Gençlerimizi Ideolojik Arka Bahçe Olarak Görmüyoruz'

Iletisim Baskani Fahrettin Altun, gençleri Türkiye’nin bugününün ve geleceginin teminati olarak gördüklerini belirterek, “Biz ayni zamanda gençlerimizi birilerinin düsündügü gibi ideolojik olarak arka bahçe olarak görmüyoruz. Biz gençlerimizi bütün renklilikleri ile bütün sosyolojik farkliliklari ile degerlendiriyoruz” dedi.

Iletisim Baskani Altun Açiklamasi 'Gençlerimizi Ideolojik Arka Bahçe Olarak Görmüyoruz'
Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanliginca millet ve devlet arasindaki iletisimi güçlendirmek ve gençlere devlet tarafindan sunulan kamu hizmetlerini anlatmak amaciyla düzenlenen “Devlet Tesvikleri Tanitim Günleri”nin 14’üncüsü, 6-7 Nisan tarihlerinde Ankara’da gerçeklestiriliyor. ATO Congresium’da düzenlenen etkinlikte, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi koordinasyonunda kariyerini planlamak veya girisimci olmak isteyen gençler ile destek, hibe, burs saglayabilecek kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri bir araya getiriliyor. 2021 yilinda baslatilan ve bugüne kadar 13 sehirde gerçeklestirilen “Devlet Tesvikleri Tanitim Günleri”nde bakanliklarin, bakanliklara bagli, ilgili veya iliskili kurum ve kuruluslarin, Cumhurbaskanligina bagli baskanliklar, ofisler ile kuruluslarin aralarinda bulundugu 40’in üzerinde kamu kurum ve kurulusunun stantlari yer aliyor. Kurumlarin gençlere sunduklari proje destegi, hibe, burs, tesvik, fon, egitim destegi ve diger girisimcilik faaliyetlerinin tanitilmasina imkan saglayacak söz konusu etkinlikte ayrica 6 Subat tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin etkilerini azaltmak için yürütülen faaliyetler de anlatiliyor. Fuar alaninda afet yönetimi hakkinda bilgiler verilerek, afetle ilgili yapilan çalisma ve projeler de tanitiliyor.

Etkinligi ilk gününde Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun da ziyaret etti. Stantlari tek tek gezerek projelere iliskin bilgi alan Altun, yaptigi konusmada gençlerin tesvik günlerine ciddi teveccüh gösterdiklerini dile getirerek, “Gençlerimiz, Ankara’da gerçeklestirdigimiz Devlet Tesvikleri Tanitim Günleri’ne akin ediyor. Bugüne kadar Devlet Tesvikleri Tanitim Günleri’ne 750 binin üzerinde genç kardesimiz katildi.

Bu genç kardeslerimiz Devlet Tesvikleri Tanitim Günleri’nde dogrudan devlet kurumlarimizla devlet kurumlarimizin temsilcileri ile bir araya geldiler” diye konustu.

Altun, “Her seyden önce bu tanitim günleri devletimizin bakanliklarinin, Cumhurbaskanligina bagli baskanliklarinin, ofislerinin, önemli kurumlarinin gençlerimize hibelerini, tesviklerini, kredilerini, burslarini, stajlarini, bunlarla ilgili bütün imkanlarini anlattiklari bir platform. Bu büyük kamusal iletisim platformunda dogrudan devlet-millet iletisiminin yüz yüze gerçeklestirildigi bir ortami bulabiliyor gençlerimiz. Burada bütün kurumlarimiz, bugüne kadar gerçeklestirdikleri icraatlari, özellikle gençlerle ilgili olan icraatlari dogrudan gençlere anlatiyorlar. Diger taraftan bundan sonra gençlere ne tür imkanlar sagladiklarini ve gençlerin bu imkanlar sayesinde hayatlarina nasil katki saglayacaklarini, nasil kariyer imkani elde edeceklerini gösteriyorlar. Türkiye son 20 yilda çok ciddi bir büyüme gerçeklestirdi. Ülkemiz büyüdü, zenginlesti, güçlendi. Bu zenginlesmede gençlerimizin çok önemli bir payi var. Diger taraftan da gençlerimizin bu zenginlesmeden pay almasi, kamunun devletin en önemli arayislarindan biridir. Gençlerimiz Türkiye’nin geldigi bu noktadan en fazla istifade edebilen toplum kesimleri olsun. Gençlerimiz bu dönemde bu imkanlardan faydalandiklarinda özgüvenleri, birikimleri artacak” dedi.



“Gençlerimizi ideolojik arka bahçe olarak görmüyoruz”

Gençleri Türkiye’nin geleceginin teminati olarak gördüklerini ifade eden Altun, “Fakat sadece gelecegimizin teminati olarak görmüyoruz, ayni zamanda bugünümüzün teminati olarak görüyoruz. Bugünün güçlü Türkiye’sinin teminati olarak görüyoruz. Biz ayni zamanda gençlerimizi birilerinin düsündügü gibi bir ideolojik arka bahçe olarak görmüyoruz. Biz gençlerimizi bütün renklilikleri ile bütün sosyolojik farkliliklari ile degerlendiriyoruz. Gençleri yekpare bir toplum kesimi olarak da degerlendirmiyoruz. Gençlerimiz farkli kültürel arka planlardan, farkli toplumsal arka planlardan gelen ve çok genis bir sosyolojiyi barindiran toplum kesimleridir” ifadelerini kullandi.

Fuar, 7 Subat’ta da devam edecek.
Kaynak: İHA