Felç Riski Olan Depremzede, Dogru Müdahale Ile Sagligina Kavustu

Kirsehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde felç riski olan depremzede hasta, sagligina kavustu.

Felç Riski Olan Depremzede, Dogru Müdahale Ile Sagligina Kavustu
Kirsehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne getirilen ve boyun bölgesinde omurilige baski yapan omurga kirigi bulunan depremzede, yapilan basarili operasyonla felç olma riskinden kurtularak sagligina kavustu. Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi Tip Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dali Ögretim Üyesi ve Omurga Cerrahisi Bölümü Sorumlusu Dr. Ögr. Üyesi Cihan Kirçil yapilan operasyonla ilgili açiklama yapti. Kirçil, deprem bölgesinden omurga kirigi ile Kirsehir Egitim Arastirma Hastanesi’ne getirilen hastanin saglik durumunun iyi oldugunu söyledi.

Kirçil açiklamasinda; "6 Subat 2023 tarihinde Kahramanmaras ve çevre illerde gerçeklesen büyük deprem felaketi sonrasi ileri tetkik ve tedavi için deprem bölgesinden Kirsehir Egitim Arastirma Hastanesine sevk edilen hastalardan F.M. (36) boyun omurgasinda bulunan ve omurilige baski yapmasi sebebiyle felç riski olusturan omurga kirigi için bize getirildi.

Hastaya ayni seansta iki farkli ameliyat yapilarak kirilmis olan boyun omurgasi hem ön hem arka taraftan sabitlenip omurilik üzerindeki baski mikrocerrahi yöntemle giderildi. Ameliyatin ertesi gününde ayaga kaldirilarak sorunsuz bir sekilde yürüyen depremzede hastanin sonraki seansta kollarindaki doku kayiplari da kendi bacagindan yapilan cilt naklini yaptik. Bütün islemleri biten ve tedavi edilen hastamiz saglikli bir sekilde taburcu oldu” dedi.

Kaynak: İHA