Diyarbakir'da Bir Bölümü Çöken Bina Sakinleri Yikim Için Imzada

Diyarbakir’da depremlerde hasar gören 7 katli binanin bir tarafi dün aksam kendiliginden çöktü. Binanin etrafinda yapilan incelemelerde ölen ya da yaralananin olmadigi tespit edilirken, yikim karari çikan yapi için bina sakinlerinden imza toplaniyor.

Diyarbakir'da Bir Bölümü Çöken Bina Sakinleri Yikim Için Imzada
Kahramanmaras merkezli depremlerden sonra Diyarbakir’in Kayapinar ilçesine bagli Huzurevleri Mahallesinde agir hasar gören 7 katli Diyargap Yapi Kooperatifinin A Blokunda bir kisim dün aksam çöktü. Saat 22.30 sularinda kendiliginden çöken binada kimsenin olmadigi ögrenildi. ‘Acil yikim’ karari çikarilan blok için bina sakinlerinden imzalar tamamlandiktan sonra ekipler is makineleriyle kontrollü yikima baslayacak.

Bina sakinlerinden Ramazan Kiliç, bir kismi çöken yapi için imzanin toplanmasi gerektigini belirtti.

Belediye tarafindan bugün bina sakinlerinin imza için çagirildigini ifade eden Kiliç, “Diyargap Yapi Kooperatifinde oturuyordum. Bina sakiniyim. Depremden dolayi binamiz agir hasar gördü. Binamizi terk edip bosaltmak zorunda kaldik. Su anda baska bir yerde oturuyoruz. Dün gece saatlerinde binamizin bir kismi yikilmisti. Yikimdan dolayi binanin çevresine serit çekildi. Ögle saatlerinde Kayapinar Belediyesi’nden imza için bina sakinleri arandi. Yikilmasi için onay verdik” dedi.

Kaynak: İHA