Dicle Üniversitesi'nde Kahramanmaras Merkezli Depremler Ele Alindi

Dicle Üniversitesi ev sahipliginde mühendislik fakültesi ve birçok kurumun isbirligiyle Kahramanmaras merkezli depremlerde “Uygulamadaki hatalar ve ne yapmali?” adli çalistay düzenlendi.

Dicle Üniversitesi'nde Kahramanmaras Merkezli Depremler Ele Alindi
15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde iki oturumda gerçeklesen çalistayda “Saha gözlemleri ve Kahramanmaras depremleri”, “Uygulamadaki hatalar ve ne yapmali?” adli konular ele alindi.

Çalistay, Türk Mühendis ve Mimar Odalari Birligi Il Oda Baskani Mahsum Çiya Korkmaz, Dicle Üniversitesi Insaat Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Z. Fuat Toprak, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. M. Siraç Özerdem ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un açilis konusmalari ile basladi.

Prof. Dr. Idris Bedirhanoglu’nun moderatörlügünü yaptigi oturumlarda Purdue Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Irfanoglu, IYTE Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez, Canterbury Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Santiago Pujol sunum yapti, saha gözlemlerini aktardi.

Bilim insanlari, Diyarbakir’in ve ülkenin genel deprem haritasini paylasti, olasi depremlerle ilgili bilgi verdi, binalarin güçlendirilmesi konusunda veri paylasti.
Kaynak: İHA