Burhaniye'de Kadinlar Meme Kanseri Konusunda Uyarildi

Burhaniye ilçesinde, Kanser Haftasinda çesitli etkinlikler düzenlenirken, Halk Egitimi Merkezinde düzenlenen toplantida da, kadinlar meme kanseri ve rahim agzi kanseri konusunda bilgilendirildi. Dr.Gülsüm Aykal, ögretmen, usta ögretici ve kursiyerlere hitap ederken, kontrol için KETEM ve Aile Hekimliklerine basvurulmasini istedi.

Burhaniye'de Kadinlar Meme Kanseri Konusunda Uyarildi
Halk Egitim Merkezi Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantisi ilgi gördü. Dr.Gülsüm Aykal, meme kanseri ve rahim agzi kanserine dikkat çekti. Meme kanseri için Mamografi çektirilmesini isteyen Aykal, kanserde erken teshisin önemini vurguladi. 40-69 yas arasindaki kadinlarin Mamografi çektirmelerini isteyen Dr.Aykal, 30-65 yas arasindaki kadinlarin da HPV testi için KTETEM veya Aile Hekimine basvurmalarini istedi. Ebe Selda Kurs da toplantiya katilan kadinlara uyari brosürleri dagitti.

Dr.Gülsüm Aykal’a tesekkür eden Halk Egitimi Merkezi Müdürü Turan Firat Algül, “Çok sayida kurs açtik. Açilan kurslara daha çok kadinlar ilgi gösteriyor. Kanser Haftasinda da böyle bir toplanti düzenledik. Katilanlara tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA