Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Istanbul'un Rayli Sistem Agi 380 Kilometreye Yükselecek'

Yapimi devam eden projeler hakkinda bilgi veren Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “Istanbul’un rayli sistem agi 318 kilometre ve bakanligimiz tarafindan yapimi devam eden projelerimiz bittiginde bu rakam 380 kilometreye yükselecek” dedi.

Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Istanbul'un Rayli Sistem Agi 380 Kilometreye Yükselecek'
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Kazliçesme-Sirkeci Rayli Sistem ve Yaya Odakli Yeni Nesil Ulasim projesiyle ilgili Yedikule Istasyonu’nda basin açiklamasi düzenlendi.

Bakan Karaismailoglu ve beraberindeki heyet Yedikule istasyonuna demiryolu is makinesiyle geldi. Projede çalisan yetkililerden bilgi aldiktan sonra basin açiklamasi için kameralarin karsisina geçti. Karaismailoglu’na Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan ve Altyapi Yatirimlari(AYGM) Genel Müdürü Yalçin Eyigün eslik etti.

“Istanbul’u modern rayli sistem aglariyla donatiyoruz”

Bakan Karaismailoglu yaptigi açiklamada, “Acil gündemimiz deprem olmasina ragmen Türkiye genelinde yapimlari devam eden tüm projelerimizde çalismalarimizi basariyla sürdürüyoruz. Istanbul’u bir bastan diger basa modern rayli sistem aglariyla donatiyoruz. Basaksehir-Kayasehir Metro Hatti’miz gibi Kazliçesme-Sirkeci Hattimiz da Istanbul’da devam eden önemli kent içi projelerimizden biridir. Bu projemiz sadece bir rayli sistem isi degil, ayni zamanda yaya odakli yeni nesil bir ulasim projesidir. Istanbul’da kentsel hareketliligi tesvik edecek, insanimizi aktif hareketlilige, toplu tasima ve diger temiz, akilli ulasim çözümlerine yönlendirecek çalismalara büyük önem veriyoruz. Bakanlik olarak öncülük ettigimiz tüm proje ve yatirimlarimizi, çevre hassasiyetiyle yapiyoruz” ifadelerini kullandi.

“8 istasyonla tekrar kullanima baslatiyoruz”

Karbon emisyonunu azaltmayi hedeflediklerini söyleyen Bakan Karaismailoglu, “Bu konuda etkin, verimli ve çözüm odakli bir mikro hareketlilik sistemini olusturuyoruz. Sehirlerimizde toplu tasimanin ve bisiklet kullaniminin yayginlastirilmasi projelerinin gelismesine çok önem veriyoruz. Kazliçesme-Sirkeci Kentsel Ulasim Odakli Dönüsüm Projemiz de bunun en güzel örneklerinden biri. Sirkeci-Kazliçesme arasinda atil vaziyette duran 8,3 kilometrelik hatti gerekli iyilestirmeler ve degisimler yapilarak 8 istasyonla tekrar kullanima baslatiyoruz” dedi.



“Hibrit kalitede, yeni nesil bir ulasim projesini ulastiriyoruz”

Kazliçesme-Sirkeci Rayli Sistem ve Yaya Odakli Yeni Nesil Ulasim projesiyle hakkinda bilgi veren Bakan Karaismailoglu, “Bu proje bir rayli sistem projesi olmasiyla birlikte, kapsaminda yer alan, 7 bin 300 metre bisiklet yolu, 7 bin 300 metre yaya yolu, 10 bin 120 metrekare meydan, 6 bin metrekare kapali sosyal kültürel alan, 74 bin metrekare yeni yesil alan, 3 yaya üst geçidi, 22 Karayolu ve Yaya Alt Geçidi, Yedikule, Kocamustafapasa, Yenikapi, Kumkapi olmak üzere 4 Tescilli Istasyonu, Sirkeci ve Cankurtaran olmak üzere 2 yenilenecek istasyon ve Kazliçesme ile Cerrahpasa’daki 2 istasyonu ile Istanbul halkina ulasim ihtiyacinin yani sira sosyokültürel, turizm, ekolojik, spor, gezinti, bisiklet, scooter gibi imkanlarla da hibrit kalitede, yeni nesil bir ulasim projesini ulastiriyoruz" ifadelerini kullandi.

“Projede su anda yüzde 87 oraninda fiziki ilerleme yapmis olduk”

Bakan Karaismailoglu konusmasinin devaminda, “Samatya ve Cerrahpasa da sahil yolunu Samatya ve Cerrahpasa hastanelerini baglayan kavsak modernize edilerek, alt geçit gabarisini de yükseltip yeniden insa ettik. Sirkeci Liman Bölgesi’ndeki yeni demiryolu hatti sayesinde Sirkeci ve Haydarpasa limanlari arasinda ulasim ve koordinasyon saglamis oluyoruz. Istanbullularin hayatina kalici olarak dokunan bir büyük bir eseri daha tamamlama asamasina geldik. Projede su anda yüzde 87 oraninda fiziki ilerleme yapmis olduk. Tüm altyapi imalatlarini tamamladik. Tescilli istasyonlarda restorasyon islerini bitirmek üzereyiz. Yeni yapilan Cerrahpasa ve Kazliçesme istasyonlarinda imalatlari tamamladik. Yenilenen Sirkeci, Cankurtaran istasyonlarini da bitirmek üzereyiz. Yine toplamda 26 sanat yapisindaki çalismalar da son asamaya geldik. Sinyalizasyon ve elektrifikasyon imalatlari ve bisiklet-yürüme yolu imalati ve peyzaj isleri de süratle devam ediyor” dedi.



“2023-2053 yillari arasindaki ekonomik kazancimiz 785 milyon euro olacaktir”

Tüm çalismalarin önümüzdeki günlerde bitecegini kaydeden Bakan Karaismailoglu, “Projemizin tamamlanmasiyla 2023-2053 yillari arasindaki ekonomik kazancimiz 785 milyon euro olacaktir. Açilisini yapacagimiz Basaksehir-Çam ve Sakura Sehir Hastanesi-Kayasehir Metro hatti ve su an bir araya geldigimiz Kazliçesme-Sirkeci Hatti’mizla beraber toplam uzunlugu 62 kilometre olan 6 ayri metro hattinda da Istanbul için çalismaya devam ediyoruz” dedi.



“Istanbul’un rayli sistem agi 380 kilometreye yükselecek”

Bakan Karaismailoglu, “Pendik Sabiha gökçen havalimani metrosu ve 22 Ocak 2023 tarihinde açilisini yaptigimiz Kagithane-Istanbul Havalimani metrosuyla birlikte, Istanbul’a kazandirdigimiz metro hatti uzunlugu 124 kilometreyi geçmistir. Su an, Istanbul’un rayli sistem agi 318 kilometre ve bakanligimiz tarafindan yapimi devam eden projelerimiz bittiginde bu rakam 380 kilometreye yükselecek. Istanbul ulasim master plani; Istanbul’un bin 100 kilometre metro hattina ihtiyaci oldugunu göstermektedir. Kisacasi, Istanbul’un her kösesine rayli sistemi eristirmemiz lazim... Ama maalesef baskalari ne bunlarin farkinda ne de is yapmaya gönülleri var” dedi.



“Devraldigimizda yüzde 5’ini tamamlayabildikleri hat isletmeye hazir hale geldi “

Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nin karayolu baglantisiyla ilgili konusan Bakan Karaismailoglu, “20 yildir verdigimiz ugraslar sonunda ortaya çikan büyük ve güçlü Türkiye, verdigimiz sözleri tutmaya da acil ihtiyaçlari gidererek vatandasina derin bir nefes aldirmaya da muktedirdir. Pandemi sürecinde oldukça önemli faydalar saglayan Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nin karayolu baglantisini da malum zihniyet yapmamisti. En hayati ihtiyacin saglik hizmetlerine ulasim oldugu pandemi döneminde vatandasimizin caninin tehlikeye atilmasina elbette izin vermedik. Projeyi devraldik ve karayolu baglantisini hizlica bitirdik. Yolunu yapmadiklari gibi Basaksehir-Çam ve Sakura Sehir Hastanesi-Kayasehir Metro Hatti’ni da yapmayacaklarini bize bildirdiklerinde bu projeyi de hemen devraldik ve yapim çalismalarina basladik. Devraldigimizda sadece yüzde 5’ini tamamlayabildikleri metro hattimiz, faaliyetlerimiz neticesinde hizla ilerledi ve bugün itibariyla isletmeye hazir hale geldi. Hiç kimsenin süphesi olmasin ki Sayin Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere hükümetlerimizin Istanbul’daki hizmet süreci, artarak devam ediyor. Istanbul için ne yapsak, Istanbullular için ne hizmet götürsek, yeridir, yerindedir. Istanbullular, temel atmama, yatirim yapmama etkinlikleri yerine, yeni ve yasanabilir projeleri yakindan takip etmektedir. Istanbul içerisinde trafik sikisikligini engellemek adina bu tür çevreye duyarli modern ulasim sistemleri yayginlastirmak için yeni yatirim ve tesviklerimize de devam edecegiz” dedi.

Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan, “Bizim Fatih’te yasayanlar için sonrasi gerçekten Istanbullular için uzun yillardir bu bölgede yasayan insanlarimiz sikinti yasiyorlardi. Hem de tarihi yarimadanin ana bölgesine yeni bir aks baglanacagi için turistlerin gelmesiyle Istanbul içi ulasimda önemli bir katki saglayacagi için Fatih’te geçmiste olmayan sekilde çok önemli bir alan kazanacagi için 7 buçuk kilometreye yakin bir bisiklet ve yaya yolu peyzaj alani kazandiracagi için çok önemli bir proje. Ben projenin sonuna geldigimizin kanaatindeyim” diye konustu.

Kaynak: İHA