Ardahan'da 'Su Verimliligi Egitim Seferberligi' Baslatildi

Ardahan’da ilkokul ögrencilerine su verimliligi ve su tasarrufuna yönelik egitim verildi.

Ardahan'da 'Su Verimliligi Egitim Seferberligi' Baslatildi
Ardahan Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan Merkeze bagli Çamliçatak köyü sehit er Gökhan Özdemir ortaokulu ögrencilerine yönelik, su farkindaligi ve su kaynaklarinin korunmasinin önemi anlatildi. Etkinlikte, su kaynaklarinin sürdürülebilir sekilde yönetilmesinin tüm insanligin görevi oldugu belirtildi. Ardahan Il Tarim ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz ve Il Milli Egitim Müdürü Erhan Bulut’un katilim sagladigi etkinlikte, katilim saglayan ögrencilere üzerinde (su) temali sözlerin oldugu su hediye edildi.

Ardahan Il Tarim ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, Gezegenimizde ki suyun milyarlarca yildir degismedigini, ülkemizde ki ilk barajin 3.000 yil önce yapildigini söyledi.



Ardahan Il Tarim ve Orman Müdürlügü olarak Su Ekosistemini ögrencilerimize tanitmak ve suyun önemini anlatmak için burada olduklarini söyleyen Cineviz, ’’Dünyada ki tatli suyun %1 inin kullanabildigimizi düsündügümüzde Su Tasarrufu konusunda sizlere çok büyük görevler düsüyor. Il Milli Egitim Müdürlügümüzün de destekleriyle Ardahan’da su tasarrufu seferberligi baslatiyor, il genelinde ilkokul 4. Sinif’a kadar tüm ögrencilerimize Su Verimliligi ve Su Tasarrufu Egitimini vermeyi hedefliyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA