Süs Bitkisi Ihracati Memnun Etti

Süs bitkisi sektöründe 2022 yili ihracatinin 125 milyon dolari bulmasi yüzleri güldürdü.

Süs Bitkisi Ihracati Memnun Etti
Türkiye’de süs bitkisi üreticilerini temsil eden tek kamu kurumu niteliginde meslek örgütü olan Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birligi (SÜSBIR) Baskan Yardimcisi Ahmet Dündar, sektörün seçim süreci ve ekonomik nedenlerle duragan bir dönem yasadigini söyledi.

Dündar, “Havalarin biraz daha isinmasiyla ve Anneler Gününü yaklasmasiyla birlikte sektörde hareketliligin olacagini bekliyoruz” ifadesini kullandi.

Ihracatta basari

Süs bitkileri sektöründe ihraç edilen ürünlerde çok iyi bir ivme yakalandigina vurgu yapan Dündar, 2022 yilindaki ihracatin 125 milyon dolari buldugunu söyledi.

Sektörün ihracatta bir basari daha yakaladigini anlatan Dündar, “Özellikle Avrupa ülkelerine yapilan ihracatta bir artis var. Bu da istikrarli bir sekilde devam ediyor. Bu sektörümüzün bir anlamda da gurur duyabilecegi bir göstergedir. Ülkemizin ekonomisi açisindan da sektörümüz açisinda da yapilan ihracattan memnunuz” diye konustu.



“En büyük beklentimiz KDV’nin yüzde 8 olmasi”

Sektörün beklentileri hakkinda da bilgi veren Dündar, “Tarim sektöründe hâlâ yüzde 18 KDV ile yoluna devam etmeye çalisan sektör, süs bitkileri. En son 2022 yili ihracat rakamlarimiz 125 milyon dolari buldu. Bu basari, KDV’de yüzde 8 oran uygulanarak ödüllendirilmeli. En büyük beklentimiz KDV’nin yüzde 8 olmasi ve kalici olmasi.”
Kaynak: İHA