Sivrihisar'in Iftar Ve Festival Bütçeleri Deprem Bölgesine Gönderilecek

Sivrihisar Belediyesi’nin, iftar programlari ve bu yil 7’ncisi gerçeklestirilmesi planlanan Sivrihisar Uluslararasi Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali bütçeleri, yasanan depremler nedeniyle afet bölgesine gönderecek. Sivrihisar Belediye Baskani Hamid Yüzügüllü, “Sivrihisar Belediyesi olarak deprem bölgesi için su ana kadar önemli katkilar yaptik ve bundan sonra da yapmaya devam edecegiz” dedi.

Sivrihisar'in Iftar Ve Festival Bütçeleri Deprem Bölgesine Gönderilecek
Sivrihisar Belediye Baskani Hamid Yüzügüllü baskanliginda toplanan Sivrihisar Belediye Meclisi, iftar programlari bütçesi ile Sivrihisar Uluslararasi Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali bütçesini 10 ili kapsayan deprem bölgesine gönderme karari aldi. Oy birligi ile alinan karar neticesinde bütçe Kahramanmaras merkezli depremler sebebiyle afet bölgesi için kullanilacak.

Sivrihisar Belediyesi olarak depremzede vatandaslarin acilarini paylastiklarini belirten ve depremin ilk anindan itibaren depremzedelerin yardimina kostuklarini aktaran Sivrihisar Belediye Baskani Hamid Yüzügüllü “Yasanan deprem felaketi tüm halkimizi derinden etkiledi. Sivrihisar halki ve Sivrihisar Belediye Baskanligi olarak su ana kadar 13 tir elektrikli isitici, battaniye, kiyafet, gida maddeleri ve hijyen malzemelerini deprem bölgesine ulastirdik.” seklinde konusarak “Nisan ayi Sivrihisar Belediye Meclis toplantimizi gerçeklestirerek mühim kararlar aldik. Bu kararlardan biri de iftar programlarimiz için ayrilan bütçe ile birlikte Sivrihisar Uluslararasi Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali bütçesini deprem bölgesi için harcama kararidir” dedi.

Sivrihisar Belediyesi olarak depremin zarar verdigi illerde incelemelerde bulunduklarini hatirlatan Yüzügüllü “Deprem bölgesi için önemli katkilar yaptik ve bundan sonra da yapmaya devam edecegiz. Sivrihisar halki ve Sivrihisar Belediye Meclis üyeleri olarak tüm gücümüzle milletimizin yanindayiz. Gün yardimlasma ve dayanisma günüdür, birlik olma günüdür. Bugün hep beraber yaralarimizi sarip ayaga kalkma günüdür. Milletimizin dayanismasiyla, devletimizin gücüyle yasadigimiz bu zorlu günleri basarili bir sekilde asacagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA