Sehrin Göbeginde Bulunuyor Rivayetleriyle Dikkat Çekiyor

Tokat’ta kaldirim üzerinde bulunan Meçhul Asker mezari, görüntüsü kadar halk arasinda dolasan rivayetleriyle de dikkat çekiyor

Sehrin Göbeginde Bulunuyor Rivayetleriyle Dikkat Çekiyor
Tokat’ta Sulu sokak 1960’li yillarda yol yapim çalismalari sirasinda fark edilen meçhul asker mezari, halk arasinda birçok rivayete konu oluyor. Bazi rivayetlerde silahi ile gömülü oldugu iddia edilirken bazi rivayetlerde mezari yikmaya çalisanlarin çesitli kazalarla karsi karsiya kaldigi idea ediliyor. Vakiflar Bölge Müdürlügü tarafindan restore edilmis olan mezarin 6 asirlik oldugu tahmin ediliyor.

"Burada yatan kisi onun rüyasina girmis"

Meçhul asker mezarinin yillardir burada bulundugunu ve hakkinda birçok rivayet oldugunu beliren Mustafa Gülbay, "Burada yatmakta olan mübarek kisi meçhul askerimiz, dedemizdir. Zamaninda sehit olmus, rivayete göre elinde tüfegi ile yatiyormus, zamaninda bir vali burayi kaldirmak istiyor, kaldiramiyor. Burada yatan kisi onun rüyasina girmis. Mezarina dokunmamasi gerektigini söylemis. Bu mübarek kisi de böylece yillardir burada yatiyor. Ben 65 yasindayim ve bu mübarek hep burada böyle duruyordu" dedi.



"Ben bunu bizzat kendim gördüm"

Meçhul askerin mezarinin yillardir burada bulundugunu belirten Bekir Çoskun, "Burada eskiden müftülük vardi. Suan burada bulunan kabir de müftülügün bahçesindeydi, müftülügün insaati yapilirken burayi kepçeyle kaldirmak istediler ama kepçe burayi kaldiramadi. Zamanin da belediye çalisani eline bir kazma aldi, ben burayi yikacagim diyerek harekete geçti ancak o çalisan da burayi yikamadi. Ben bunu bizzat kendim gördüm. Eskiden bu cadde bu kadar genis degildi, burada ki mezarin Ali Pasa camisinden daha önce burada oldugu söyleniyor. Kesin bir kayit yok ancak Selçuklu döneminden kaldigi söyleniyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA