Rektör Gavgali, TEKNOFEST'e Hazirlanan Gençlerle Bulustu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, insansiz hava ve kara tasitlari üzerine çalismalar yapan ve savunma sanayine yönelik projeler gelistiren ögrencilerle bir araya geldi. Rektör Gavgali, TEKNOFEST’e hazirlanan gençlerin Türkiye’nin basari hikayelerine yenilerini ekleyeceklerine yürekten inandigini belirtti.

Rektör Gavgali, TEKNOFEST'e Hazirlanan Gençlerle Bulustu
KMÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Gavgali, KMÜ Otonom Araçlar Toplulugu üyeleriyle bulustu. TEKNOFEST’e hazirlanan ögrencilerin gelistirdigi araçlari inceleyen Gavgali, Topluluk Baskani Ahmet Bilal Kiratli’dan çalismalari hakkinda bilgi aldi. Sunumunda su an 2 proje üzerinde çalistiklarini, bunlardan ilkinin savunma sanayine yönelik oldugunu ifade eden Kiratli, "Tamamen kendimizin ürettigi yer istasyonundan kontrol edilebilen ve birbirleriyle entegreli çalisan insansiz hava ve kara araçlarinin özellikle istihbarat amaçli kullanilmasini hedefliyoruz. Ikinci projemiz ise deprem dönemlerinde haritalama yaparak, yapay zekâ ile zarar gören binalarin koordinatlarini bildirecek Insansiz Hava Araçlarina yönelik. Her iki projemiz de TEKNOFEST Uluslararasi Insansiz Hava Araci Yarismasina katilacak" dedi.



"Gençlerimiz Türkiye’nin basari hikayelerine yenilerini ekleyecek"

Sunumu dikkatle dinleyen Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Gavgali, donanimli, çaliskan ve azimli gençlerin Türkiye’nin yeni basari hikayelerini yazarak gelecegini insa edecegini belirtti.

Rektör Gavgali, “Basta savunma sanayi olmak üzere her alanda yerli ve milli imkânlari en üst seviyeye çikarma noktasinda ülkemizin son dönemde yakaladigi ivmeye biz de KMÜ olarak güçlü bir destek vermenin gayreti içerisindeyiz. Üniversitemiz ögrencilerinin bu yöndeki çalismalarini görmenin büyük mutlulugunu yasadim. Ayrica liseli kardeslerine de rehberlik ediyorlar. Bizler de onlari tesvik etmeye devam edecegiz. Gençlerimizin Türkiye’nin basari hikâyelerine yenilerini ekleyeceklerine olan inancim tamdir" diye konustu.

Kaynak: İHA