Osmaniye'de Afetzedeler Mahalle Iftarinda Bulustu

Osmaniye Belediyesi tarafindan düzenlenen iftar programinda binlerce afetzede ayni sofrada oruçlarini açti.

Osmaniye'de Afetzedeler Mahalle Iftarinda Bulustu
Osmaniye Belediyesi, 6 Subat depremlerinin kentte en çok hasara neden oldugu Rahime Hatun Mahallesinde ilk mahalle iftar programini gerçeklestirdi. Iftar öncesinde alana gelen Belediye Baskani Kadir Kara, vatandaslarin ramazan ayini tebrik etti.

Belediye Baskani Kadir Kara, konusmasinda, "Çok kisa bir süre önce Osmaniye ve 11 ilimizde maalesef büyük bir asrin felaketi yasandi. Bu asrin felaketi içerisinde devlet, bütün imkan ve kaynaklariyla her yere yetismeye çalisti” dedi.

Depremin ilk dakikalarindan itibaren alanda oldugunu ve kurtarma çalismalarina bizzat katildigini kaydeden Baskan Kara, “Depremin hemen ardindan disari çiktigim da bir apartmanin yanindan geçerken bir kadini gördüm, yaraliydi ve enkaz altindan zorluklarla bazi vatandaslarimizin da yardimiyla çikarttik. Saat 04.30 ile 08.30 arasinda biz Yadigar Firininin oldugu bölgede insanlari kurtarmaya çalisiyorduk. Ben bizzat enkazlarin içerisindeydim. Deprem günü ilk verdigim talimatim suydu, sabah saat 5’de çorba istiyorum, hemserilerime çorba dagitacagim diye kesin bir talimat verdim. Hemen ardindan iki tane Asevi tiri aracindan yaptirdik, seyyar çamasirhane yaptirdik. Bunlarin yani sira sizlerin kullanabilecegi, wc, dus kabinleri gibi yerler yaptirdik. Afetten en çok etkilenen Rahime Hatun Mahallesi, Esenevler Mahallesi. Tüm hemserilerimize esit bir sekilde yardimlari ulastirmaya çalistik” dedi.

Belediyenin görevinin sadece yol yapmak olmadigini ifade eden Kara, "Basimiza gelen bu felaketten kurtulmak için hep birlikte dua etmek için geldim. Yüce Mevla’m bir daha bu millete böyle bir felaket yasatmasin. Allah’im hiçbir aci göstermesin. Mevla’m sizleri korusun ve esirgesin ”diye konustu.



Afetzedeler, iftar sonrasi sinema tirinda film izledi

Konusmanin ardindan okunan Kur’an-i Kerim sonrasinda dualar edildi. Ezanin okunmasiyla birlikte, alanda kurulan sofrada yaklasik bin 500 afetzede, Belediye Baskani Kara, baskan yarimcilari ve belediye meclis üyeleri ile birlikte oruçlarini açti. Vatandaslar, Baskan Kara’ya, afetin ardindan mahalleliyi iftar sofrasinda bulusturdugu için tesekkür etti.

Iftar programinin ardindan ise çocuklar aileleriyle, sahne tirindaki dev ekrandan, Yesilçam’in en çok sevilenlerinden olan ’Tosun Pasa’ filmini izlemedi.
Kaynak: İHA