Köylü Pazari Ramazanda Bos Kaldi

Yozgat’ta vatandaslarin ramazan ayi öncesi mutfak alisverislerini tamamlamasi nedeniyle köylü pazarinda olusan yogunluk yerini sakinlige birakti.

Köylü Pazari Ramazanda Bos Kaldi
Yozgat Belediyesi Kapali Pazar Yeri ve Sosyal Tesislerinde her hafta sali günü köy ürünlerinin satildigi köylü pazari kuruluyor. Pazarda vatandaslar mevsimine göre ürettikleri sebze ve meyvenin yani sira yogurt, peynir, tereyagi ve bal gibi ürünleri satarak aile bütçelerine katki sagliyorlar.

Köylü pazarinda peynirin kilogrami 80 ila 100 lira arasinda, çökelegin kilogrami 70 liradan, tereyagin kilogrami 200 liradan, balin kilogrami da 80 ila 150 liradan satisa sunuluyor.

Pazarda fiyatlarin yükselmesi nedeniyle vatandasin alim gücünün azaldigini söyleyen esnaf Abdullah Alatas, “Bu ramazan ayinda pazarimiz bos kaldi, sabahtan beri çok nadir is yapiyoruz. Geçen yil ramazanda islerimiz daha iyiydi, bu sene bir durgunluk var. Geçen yila oranla ürünler iki katina çikti. Pazarimizda da zaten birkaç esnaf arkadas kaldik. Gelen müsterilerle de biz ilgileniyoruz. Umarim önümüzdeki haftalarda eski yogunluk olusur.” dedi.

Pazar alisverisi yapan Nebahat Altin ise fiyatlarin yüksekliginden yakinarak birçok ihtiyacini alamadan döndügünü söyledi.

Kaynak: İHA