Gürsu Ovasi'nda Kaçaga Geçit Yok

Gürsu Belediyesi, dünyanin en verimli ovalarindan Gürsu Ovasi’ni kaçak tehdidinden korumak için bütün titizligi ile çalisiyor. Gürsu Belediyesi ekipleri ovaya kurulan kaçak iki depoyu yikti.

Gürsu Ovasi'nda Kaçaga Geçit Yok
Gürsu Belediyesi’nin kaçak yapi ile mücadelesi sürüyor. Özellikle verimli tarim arazisini ve Gürsu Ovasi’ni korumak için araliksiz olarak denetimlerini sürdüren Gürsu Belediyesi kaçak iki yapiyi yikti. Yasal süreci isleten ve gerekli prosedürleri tamamlayan Gürsu Belediyesi, Kumlukalan ve Kazikli mahallelerinde bulunan, tarim arazi niteligindeki iki yapinin yikimi için hazirliklarini yapti. Toplamda yaklasik dört bin metrekare büyüklügünde iki yapinin da kiraya verilmis depo olarak kullanildigi tespit edildi. Gerekli hazirliklarin tamamlanmasinin ardindan verimi ile dünyaya nam salan Gürsu Ovasi’nin orta yerinde konuslanan iki depo da yikildi.

Konut olarak yapilan kaçak yapi ile mücadele konusunda çalisirken, ovayi da araliksiz olarak denetlediklerini belirten Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Dünyanin sayili verimli ovalarindan birinde, kaliteli tarim ürünü yetistirmeye çalisan çiftçimize, Gürsu’nun gelecegine borcumuz var. Bu nedenle kaçaga asla, özellikle de ovada asla geçit vermeyecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA