Trakya'nin Yeni 'Sari Gelini' Kanola Tarlalari Görsel Sölen Sunuyor

Trakya çiftçisinin ayçiçeginden sonra alternatif ürün olarak gördügü ve son yillarda ekimini arttirdigi kanola tarlalari, sariya boyanan rengiyle görsel sölen sunuyor.

Trakya'nin Yeni 'Sari Gelini' Kanola Tarlalari Görsel Sölen Sunuyor
Trakya’nin bereketli topraklarina ekilen ayçiçegine alternatif olarak ekilen ve yag üretiminde kullanilan kanola bitkisinin çiçek açmasiyla tarlalari sariya boyadi. Edirne, Kirklareli ve Tekirdag’da sariya boyayan kanola tarlalari, rengiyle adeta göz kamastiriyor.

Sari renkli çiçek açan kanola tarlalari güzel görüntüler olusturarak ziyaretçilerinin de oldukça ilgisini çekiyor. Kanola tarlalari ziyaretçileri içinde fotograf stüdyosuna dönüyor.

Altin çiçek veya sari gelin olarak adlandirilan kanola tarlalarini vatandaslar hatira fotografi çektirmek için kullaniyor.

Trakya çiftçisinin özellikle son yillarda ayçiçegine alternatif olarak gördügü ve rekolte artirimi için çalismalar yapilan kanola tarlalari, bu yil ayçiçegi tarlalarindan önce Trakya’daki tarlalari sariya boyadi.

Kanola yagi, kolza bitki tohumlarinin genetik yollarla islah edilmesiyle elde edilmis tohumlardan üretilen bir yag çesidi oldugu biliniyor.

“Trakya çiftçisinin artis gösterdigi bir ürün”

Kanola ekiminin son yillarda Trakya’da artis gösterdigini ifade vatandaslardan Ibrahim Kirkoca, bölgede ayçiçegi ve çeltikten sonra çiftçilerin kanolaya da ilgisinin oldukça arttigini belirterek, “Tarlalar gayet güzel göründügünden dolayi vatandaslar fotograf çekinmeye geliyor. Güzel bir görsel sölen olusturuyor. Son zamanlar Trakya’da çiftçisi de kanola ekimine ilgi gösteriyor. Ayrica Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistlerde bu tarlalarda fotograf çekiniyor. Bundan sonra da çiftçilerin ilginin artacagini düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA