Siirt Itfaiyesinden Ögrencilere Egitim

Siirt’te 80. Yil Ilkögretim okulu ögrencilerine yangin tehlikelerine karsi bilinç olusturmak amaciyla itfaiye personellerince egitim verildi.

Siirt Itfaiyesinden Ögrencilere Egitim
Siirt Belediyesi Itfaiye müdürlügüne götürülen minik ögrenciler itfaiye aracina bindirilerek yanginlara müdahalenin nasil geçeklestirildigi anlatildi. Sehir merkezine itfaiye araçlariyla sirenler çalinarak gezdirilen ögrencilere yangindan uzak durmalari ve atesle saka olmayacagini ögretildi.

Minik ögrencilerin yanginin tehlikelerini algilamalarinin çok önemli oldugunu dile getiren Itfaiye Müdürü Misbah Yilmaz, ögrencilere bir evde çikan yanginda ne yapmalari gerektigi konusunda uygulamali egitim verdiklerini dile getirdi.

Yilmaz, “Minik yavrularimizla ufak bir yangin tatbikati yapti. Onlara itfaiye aracini tanittik, ardindan sehir merkezine kisa bir tur düzenledik. Çocuklarimiz yangin konusunda bilinçlenmesi çok önemli. Allah göstermesin bir evde yangin çiktiginda en ufak çocugun rolü de çok önemlidir. Itfaiyenin ne yaptigini ve nasil çalistigini anlayan çocuk bizim için artik gönüllü ufak bir itfaiyeci erimizdir. Çünkü gördügü yangin karsisinda yapacagi ilk sey telefona sarilip 112’ye nasil bilgi verecegini anlattik buda bizim için çok önemlidir. En önemlisi çocuklarin yangindan uzak durmasi gerektigi ve atesle oyun olmayacagini ögrettik” dedi.

Kaynak: İHA