Nazilli'de Rahvan At Yarisi Gelenegi Bozulmadi

Nazilli Belediyesi ev sahipliginde Isabeyli’de düzenlenen ’Nazilli Geleneksel Rahvan At Yarisi’nda ödülleri sahiplerini buldu.

Nazilli'de Rahvan At Yarisi Gelenegi Bozulmadi


Nazilli Belediyesi tarafindan düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarislari, Isabeyli Mahallesi’nde Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan’in baskanliginda binlerce yaris severin katilimiyla yapildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan baslayan mücadelede bas, basalti, büyük orta, küçük orta, deste, 4’lü tay, 3’lü tay, 2’li tay kategorilerinde 250 rahvan at birinci gelebilmek için kiyasiya yaristi.

Tüm yarismacilara basarilar dileyerek programda emegi geçenlere tek tek tesekkür eden Baskan Özcan, “Il olmayi hak eden Nazillimize hos geldiniz, sefalar getirdiniz. Türk’ün binlerce yillik yol arkadasliginin neticesi olan rahvan at yarislari Isabeylimizde yüzlerce yildir yapilmaktadir. Bu gelenegi devam ettirmek noktasinda destek veren komiteye, hemsehrilerimize, Meclis Üyemiz Tamer Sayin’a, muhtarimiza, degerli katilimcilara tesekkür ediyorum. Tüm kulvarlari kiyamete dek devam edecektir. Bunu yok etmeye kalkanlara da tarihi bir dersi sizlerle birlikte bir kere verecegiz. Türk kültürünün en önemli simgelerinden olan at ve at yarislarini gelecek nesillere aktarmak ve en güzel sekilde yasatmak için rahvan at yarislarimiza devam ediyoruz. Bu ise gönül verenlerle hep birlikte güzel bir program hazirladik. Kültürümüzün degerlerini yasatmaya, birlik ve beraberlik içerisinde hemsehrilerimizle bir araya gelmeye devam edecegiz” dedi.



Mehmet Kahyaoglu ve Mustafa Karaca’nin sunuculugunu yaptigi etkinligin Tertip Komitesi’nde; Taner Sayin, Birkan Çelik, Bilgehan Özer, Mustafa Sen, Süleyman Angin, Arif Sen, Cumhur Limon ve Birkan Sen yer aldi.

Federasyon kurallari gözetilerek hakemlerin büyük bir dikkatle yönettigi yarislar sonucunda dereceye girenlere toplam 200 bin lira ödül, kupa ve bayrak takdim edildi.
Kaynak: İHA