Kars'ta Veteriner Hekimler Kahvaltida Bulustu

Kars’ta, “Dünya Veteriner Hekimler Günü” çerçevesinde veteriner hekimler kahvaltida bir araya geldi.

Kars'ta Veteriner Hekimler Kahvaltida Bulustu
Kars, Ardahan, Igdir Bölgesi Veteriner Hekimleri Odasi tarafindan düzenlenen etkinlige, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Baskani Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kiliç, Kars Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Altintas, Kars, Ardahan, Igdir Bölgesi Veteriner Hekimleri Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ercan Ödül ile veterinerler ve aileleri katildi.

Etkinligin açilisinda konusan Kars, Ardahan, Igdir Bölgesi veteriner Hekimler Odasi Baskani Ercan Ödül, "Dünya Veteriner Hekimleri Birligi (WVA) tarafindan 2000 yilindan beri Nisan ayinin son cumartesi günü olarak ilan edilen "Dünya Veteriner Hekimler Günü" her yil belirlenen farkli bir tema ile kutlanmaktadir. 2023 yilinin temasi “Veteriner Hekimliginde Çesitliligi, Esitligi ve Kapsayiciligi Tesvik Ederek Veteriner Hekimlerin Refahini Arttirmak. Adalet ve Esitligi Savunacak, Farkliliklarin Oldugu Bir Dünyada Esitlik!”dir. Belirlenen tema ile Veteriner Hekimlerin sorumluluk alanlardaki tüm çalismalarina kamuoyunun dikkatinin çekilmesi amaçlanmaktadir” dedi.

Ödül, “Egitimi, Kamuda istihdam ve serbest veteriner hekimlik uygulamalarindaki magduriyetlerini ortadan kaldiracak yasal ve yapisal düzenlemeler en kisa sürede gerçeklestirilmelidir. Saglikli hayvan, saglikli insan ve çevre sagligi ve biyogüvenlik konularinda çok önemli çalismalara imza atan basta Kars, Ardahan ve Igdir Bölgesinde çalisan veteriner hekim meslektaslarimiz olmak üzere tüm meslektaslarimiza hizmetlerinden dolayi tesekkür ediyor, Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutluyorum” diye konustu.

Etkinlikte bir araya gelen veteriner hekimler sohbet etme imkani buldu. Düzenlenen program hatira fotografinin çekinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA